Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Haberal'ın yattığı Kardiyoloji Enstitüsü'ne operasyon

        Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandığı tarihten beri yattığı İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’ne polis önceki gece baskın düzenledi. 12 saat süren operasyonda doktorların odası arandı, ziyaretçi ve tedavi defterlerine el konuldu.

        Bülent CEYHAN-Mustafa GÖKKILIÇ-Müslim SARIYAR-Şefik DİNÇ/AHT

        Başkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandığı 17 Nisan 2009 tarihinden bu yana yattığı İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’ne önceki gece yarısı Özel Harekât ve Terör Polisi tarafından operasyon düzenlendi. Haberal hakkında “Ayakta tedavi görebilir, taburcu edilmelidir” şeklinde rapor düzenlendiği ancak bu raporun mahkemeden gizlendiği gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonda polis, enstitüde tam 12 saat arama yaptı. Raporda imzası bulunan doktorlara ait odaların da didik didik arandığı operasyonda tedavi ve ziyaretçi defterleri ile buraya ait güvenlik kamerası görüntülerine el konuldu. Ancak Haberal’ın odasında herhangi bir arama yapılmadı.

        ÖRGÜTE YARDIMLA SUÇLANIYORLAR

        İkinci “Ergenekon’’ davası kapsamında tutuklu bulunan Haberal’ın taburcu olabileceğini belirten ve mahkemeden gizlendiği öne sürülen sağlık raporuyla ilgili olarak Ergenekon savcılarından Fikret Seçen, geçtiğimiz hafta “Ergenekon terör örgütüne yardım etmek” suçundan soruşturma açtı. Yaklaşık bir yıl önce hazırlanan ve Haberal’ın taburcu edilebileceği belirtilerek, “Enstitümüzün 3. Servis’inde 304 nolu odada yatmakta olan Mehmet Haberal’ın sağlık durumu değerlendirilmiş ve tıbbi tedavisine ayaktan devam edilerek, bir ay sonra kontrole gelmek üzere taburcu edilmesine karar verilmiştir” ifadelerinin yer aldığı iddia edilen raporda imzaları bulunan Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zerrin Yiğit, kurul üyeleri Prof. Dr. Cengiz Çeliker, Prof. Dr. Vedat Sansoy, Prof. Dr. Tevfik Gürmen ve Dr. Cengizhan Türkoğlu, Savcı Seçen tarafından ifade vermeleri için dün adliyeye davet edildi. Gözaltı talimatının olmadığı kaydedilen 12 saat süren operasyonda polisler ayrıca ifadeye çağrılan doktorlara tebligatlarını da iletti.

        Soruşturma kapsamında önceki gece ise savcılığın talimatıyla Haseki Caddesi’ndeki Kardiyoloji Enstitüsü’ne operasyon düzenlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ