Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Savcılık MİT'çiler için izin istedi

        Soruşturmayı yürüten özel yetkili savcılık, özel bir kurye ile Başbakanlık'a yazı gönderdi. Yazıda MİT yöneticilerinin KCK soruşturmasının hangi sebeplerle konu olduğu anlatıldı ve soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulmak istendiği belirtildi.

        Başbakan Erdoğan savcılığın bu talebini inceleyip bir karar verecek. Başbakanlık eğer Hakan Fidan ve diğer MİT görevlileri için soruşturma izin verirse MİT'in zirvesindeki 5 isim savcılığa giderek ifade verecek.

        BAŞBAKANLIK'TAN İLK YANIT

        İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin, MİT mensuplarını ifadeye çağırmasına ilişkin talebi, Başbakanlığa geldi.

        Başbakanlık kaynakları, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ile 2 MİT mensubunun ifadeye çağrılmaları talebinin, incelendiği ve talebe ilişkin cevabın inceleme sonunda verileceği bilgisini verdi.

        BÜLENT ARINÇ: BAŞBAKAN GEREĞİNİ YAPAR

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 MİT görevlisinin ifadeye çağrılması amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan savcının izin talebini değerlendirdi. Arınç, "Başbakan Erdoğan talebi inceler ve gereğini yapar." dedi.

        AK Parti İl Başkanlığının Kocatepe Kültür Merkezi'ndeki programına katılan Arınç, gazetecilerin MİT'çilerin ifade için savcının Başbakan'dan izin talebi sorusunu cevapladı. Arınç, "MİT Kanunu'nun 26. maddesini genişleten yasal bir düzenleme yapıldı. Bu yasal düzenleme de imzalandı, yürürlüğe girdi. Şu anda soruşturmayı yürüten savcılar Başbakan'dan izin talebinde bulunduysa yapılacak şey çok basittir. Sayın Başbakanımız talebi inceler ve gereğini yapar." değerlendirmesinde bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ