Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan'a ne oldu?

        Daha önce "kan şekerinin düşmesi" ve "bel fıtığı teşhisi" ile Bakanlar Kurulu veya yurtdışı gezilerini gibi önemli programlarını iptal eden Başbakan Erdoğan'ın bu kez "göz rahatsızlığı" nedeniyle 19 Mayıs törenlerine katılmaması Ankara'da heyecan yarattı. Dün Eskişehir'deki yoğun programı sonrası Ankara'ya gelen Başbakan Erdoğan'ın programlarının iptaline ilişkin gerekçe Başbakanlık Basın Merkezi'den saat 23.20'de yapılan açıklamada, "göz rahatsızlığı" olarak gösterildi.

        Başbakan'a program iptal ettiren göz rahatsızlığının nedenlerini araştırıldı. Uzmanlar, Başbakan'ın gözündeki rahatsızlığın bugünlerde sıkça rastlanan viral göz nezlesi adenoviral olabileceğini söyledi.

        Numune Hastanesi Göz Kliniği Şefi Prof. Dr. Hikmet Hasıripi, yaptığı açıklamada, "Başbakan'ın gözünde bugünlerde sıkça rastlanılan ve mevsime bağlı olarak görülen viral göz nezlesi adenoviral oluşmuş olabilir. Bu ise özellikle ilk birkaç gün bulaşıcıdır" dedi. Genellikle çocuklarda görüldüğünü, çocuklardan ailelerine ve yakın çevrelerine bulaştığını belirten Prof. Dr. Hasıripi, "Hastalık gözlerde kızarıklığa ve hafif yapışmaya neden olur. Ağır durumlarda ise 6 haftaya varan görme bozukluklarına da yol açabilir. Bu hastalıkta kişinin birkaç gün çevresiyle en az temasta olması gerekir. Başbakanınki eğer bu rahatsızlıksa yarın ve diğer gün de programlarını iptal edebilir" diye konuştu.

        Hastalığın havlu, mendil gibi eşyaların yanı sıra tokalaşmaktan da bulaşabileceğini ifade eden Prof. Dr. Hikmet Hasıripi, "Böyle bir hasta kliniğe geldiğinde dahi bulaşıcı olması açısından kullanılan eşyalara oldukça özen gösterilir. Suni göz yaşı kullanımının yanı sıra gözleri dinlendirmek oldukça önemlidir" dedi.

        HALKLA İLİŞKİLER AÇISINDAN KIZARIK GÖZLE KİŞİLERİN KARŞISINA ÇIKMAK DOĞRU DEĞİL

        Öte yandan, Başbakan'ın gözüne toz, toprak gibi yabancı cisimlerin de girerek rahatsız etmiş olabileceğini bildiren Prof. Dr. Hasıripi, böyle durumlarda ise hafif bir bandajla korunabileceğini ve dinlendirilmesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Hasıripi, "Gözlerde kızarıklık, üveit veya iltihaplı bir durum da söz konusu olabilir; ancak böyle durumlarda halka ilişkiler açısından da kişilerin karşısına çıkmak doğru olmaz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ