Suç aleti patlıcanlara el konuldu!
Esenler Belediyesi, parklarda mangal yakılmasını önlemek amacıyla zabıtalardan oluşan Mangal Timi kurdu.
GAZETEHABERTURK
Mangal Timi, izinsiz alanlarda mangal yakanları uyarıyor, uyarıları dikkate almayanların ise mangallarına el konuluyor. Uygulamanın yeşil alanları korumak için yürütüldüğünü belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, ilçe sakinlerine, Göktürk’teki piknik alanına gitmelerini öneriyor.
ALO PİKNİK HATTI
“Esenler’de yeşil alan sıkıntısı olduğu için, vatandaş her bulduğu yeşil alanda piknik yapabileceğini düşünüyor. Tabii piknik her yerde yapılmaz. Yapıldığı takdirde de sıkıntılar oluyor. Göktürk’te belediyeye tahsis edilen bir alan var. Orman Bakanlığı’ndan ihaleyle aldığımız bir alan. Belediyemize tahsis edilmiş bu alanda rahatlıkla piknik yapılabilir.” Esenler Belediyesi, ayrıca yaz sezonuyla birlikte Alo Piknik hattını da devreye soktu. Bu hattı arayıp “Pikniğe gitmek istiyorum” diyen ilçe sakinleri sabah evlerinden alınıp piknik alanlarına bırakılıyor, akşam da evlerine bırakılıyor.
MANGAL SÖNDÜRDÜLER
İlçedeki parklarda denetim yapan Mangal Timi, yasak olduğu halde mangal yakan bir ailenin mangalını söndürdü. Mangaldaki patlıcanlara da el konuldu!