Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Yılmaz Büyükerşen özeleştiri yaptı

        Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, belediyelerin bir sürü insanın menfaat kavgası verdiği bir alan olduğunu belirterek, "Bir rant kavgasıdır gider ve o kadar çok menfaat kavgası olur ki belediyelerde, boğuşup dururuz. Muhalefetteysek iktidarla boğuşuruz, iktidardaysak kendi partilerimizle" dedi.

        CHP'nin iki profesör, eski rektör belediye başkanları, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Genç Liderler ve Girişimciler Derneği'nin (JCI) Antalya'da düzenlediği 'Liderler Zirvesi ve Stratejik Planlama' toplantısında bir araya geldi.

        MENFAAT KAVGASI

        Crowne Plaza Otel'de yapılan toplantıda konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, belediyelerin "Dinamiklerin kolay kolay çalışmadığı, aksine bir sürü insanın menfaat kavgası yaptığı bir ortam" olduğunu söyledi. Böylesine bir ortamda halka bir şeyler öğretmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Büyükerşen, "Şehir plancılarının bilimsel olarak, bizim gibi başkanların kendilerinden talep etmesiyle hazırladıkları planları uygulamanız mümkün değildir. Bir rant kavgasıdır gider ve o kadar çok menfaat kavgası olur ki belediyelerde, boğuşup dururuz. Muhalefetteysek iktidarla boğuşuruz, iktidardaysak kendi partilerimizle. Böyle bir hercümerç içerisindeyiz" diye konuştu.

        Gençlere siyasete yapmaları çağrısında bulunan Belediye Başkanı Büyükerşen, bunun 'Türkiye'de parti liderlerinin iki dudağı arasında sıkışan' demokrasinin gelişmesi için gerekli olduğunu anlattı.

        'CEBERRUT REKTÖRLER'

        Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise 3.5 yıl önce davet üzerine girdiği politikaya partisi CHP'de kendisine yönelik 'Bu adam çaylak. Politikayı bilmez. Bunlar bürokrat kafalıdır' şeklinde bir yaklaşım olduğunu savundu. İktidar partisinin bilim adamı algısını ise "Siyaset sahnesinde gerilere düşmüş Dengir Mir Mehmet Fırat'ın icat ettiği 'Ceberrut Rektörler' sözü vardı" diyerek anlatan Başkan Akaydın, gençlerden siyasetle ilgilenmesini istedi. Türkiye'de politikanın hoşgörüsüz bir ortamda kavga üzerine kurulu olduğunu kaydeden Başkan Akaydın, "Politikayı bizim kuşağın yaptığı gibi yapmayın. Hoşgörü ve ironiyle yapın" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ