Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul Fatih'te ölen annesinin cesedi ile aynı evde 7 yıl yaşadığı ortaya çıkan 46 yaşındaki Nazan Öncel, savcılıkça serbest bırakıldıktan sonra evine kapandı.

        Engin BELLİ / AHT

        İstanbul Fatih'te ölen annesinin cesedi ile aynı evde 7 yıl yaşadığı ortaya çıkan 46 yaşındaki Nazan Öncel, savcılıkça serbest bırakıldıktan sonra evine kapandı. 3 gündür evinden dışarıya çıkmayan Öncel, mahalle muhtarının ve çevre sakinlerinin yardım taleplerini geri çevirdi. Molla Gürani Mahallesi Muhtarı Akif Ak, "Kapıyı açmıyor. Bir korku veya bir tedirginlik var. Evinin ve eşyalarının temizlenmesi lazım. Her türlü yardım talebini reddediyor. Kendisinin de bir yardım talebi olmadı. Konuyu Kaymakamlığa ve Belediye Başkanımına ileteceğim" dedi.

        Ak, kapının kırık olduğuna dikkat çekerek, "Kapısını da yaptırtalım fakat kendisinin rızası olması lazım. Öncelikle kapısını açması lazım. Ölçülerinin alınması lazım ki yaptırtalım. Belediye başkanımıza da bu konuyu bildireceğim. Gerek biz gerekse de mahalle halkı olarak da yaptırtırız" diye konuştu.

        Öncel'in evinde gıda maddesinin bulunduğunu sanmadığını ifade eden muhtar Akif Ak, "Olayın ortaya çıkmasından sonra şu ana kadar herhangi bir mahalle sakinine saldırısı veya olumsuz davranışı olmadı. Hatta gayet sakin ve uysal. Zaman zaman muhtarlığa geldiğinde de böyleydi. Gayet mütavazi yaşayan, kendi halinde biriydi" dedi.

        Basın mensuplarıyla birlikte Öncel'in 4. kattaki evine giderek kapıyı çalan ve bir ihtiyacı olup olmadığını soran muhtar Akif Ak, hiçbir yanıt alamadı. Mahalle sakinleri ise gelişmeleri meraklı gözlerle takip etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ