Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bingöl'ün Karlıova ilçesinde PKK terör örgütü mensuplarında polis aracının geçişi sırasında önceden yola döşenen mayın patlatılması sonucu ilk belirlemelere göre 6 polis şehit oldu.

        AHT MUHABİRİ AYDIN ARIK'IN HABERİ

        Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 8 polisin şehit olmasına, 7 polisin yaralanmasına neden olan kanlı saldırı sonrası Hacılar kırsalında güvenlik güçlerinin tespit ettiği 14 kişilik PKK'lı grup çembere alındı. Bingöl ve Diyarbakır İl jandarma Komutanlığına bağlı özel birliklerin katılımı ile Hacılar kırsalında bulunan PKK'lılarla yer yer sıcak temas sağlanırken, havadan da kobralar PKK'lıların geçiş güzergâhlarını bombalıyor.

        Bingöl'ün Karlıova İlçesi yakınlarında, polisleri taşıyan midibüsün geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu, Gökhan Kuzu, Fatih Celayir, Cuma Mercimek, Samet Kıcalı, Ümit Yıldırım, Murat Toprak, Osman Küçükdilan, Şeymus Karakurt adlı polis memurları şehit olurken, polis memurları Serkan Kabuk, Ali Kırlar, Muhammed Demir, Caner Gülferen, Zafer Şahinli, Yunus Özbek, Rıza Alper Pınarlı yaralandı. Yaralı polisler, ambulanslarla Bingöl'deki hastanelere kaldırılırken, durumu ağır olan bazı polis memurları helikopterle Elazığ ve Diyarbakır'a sevk edildi.

        Bingöl Devlet Hastanesinde yapılacak otopsi işlemlerinin ardından şehitler için tören düzenlenecek. Yapılacak törenin ardından şehitlerin memleketlerine uğurlanacağı öğrenildi.

        KCK OPERASYONLARI İÇİN GİTMİŞTİLER

        Karlıova İlçesi'ne dün yapılan KCK operasyonu nedeniyle takviye olarak giden Bingöl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler, bugün saat 09.30 sıralarında Bingöl'e dönüş için yola çıktı. Polisleri taşıyan sivil plaka takılı midibüsün, saat 10.15'te Karlıova'ya 25 kilometre uzaklıktaki Hacılar Köyü yakınlarına geldiği sırada, PKK'lı teröristler daha önceden karayolundaki menfeze yerleştirdikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

        Kulakları sağır eden patlamayla birlikte minibüs havaya uçtu ve içindeki 17 polisten 8'i şehit oldu, 9'u yaralandı. Olayın duyulması üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

        2 BİN ASKERİN KATILIMI İLE DEV OPERASYON

        Kanlı saldırı sonrası Bingöl ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına bağlı özel birlikler helikopterlerle PKK'lıların bulunduğu Kara cehennem ile Hacılar Köyü kırsalına indirilirken, 2 bin askerin katılımı ile bölge çembere alındı. Jandarma özel harekat ve özel timlerin de yer aldığı operasyona köy korucuları da destek veriyor. Hacılar köyünde yoğunlaşan operasyonlar sırasında zaman zaman PKK'lılarla sıcak temas sağlandı. Silah seslerinin yükseldiği Kara cehennem ve Hacılar kırsalında skorsky ve Kobra Tipi Helikopterler PKK'lıların geçiş güzergahlarını bombalıyor.

        Bölgede başlatılan operasyonlar ise devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ