Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, gündemi Habertürk TV'de yayınlanan Pelin Çift ile Haber Hattı'nda değerlendirdi...

        Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, gündemi Habertürk TV'de yayınlanan Pelin Çift ile Haber Hattı'nda değerlendirdi.

        Fatih Altaylı, Pelin Çift'in hayvan hakları ile ilgili dün yaptığı yayında köpek ile ekran karşısına çıkmasını "Şehitlerin olduğu bir günde nasıl yayın yapıyorsunuz" diye eleştirenlere enteresan bir tepki gösterdi. Altaylı, "O köpekler bi' taraflarını ısırsın onların" dedi.

        "Uçak dengesinin bozulması nedeniyle düşmüş"

        Uçak füzenin patlaması sonucu düşmemiş. Patlamanın sonucu uçağın dengesinin bozulması nedeniyle düşmüş. Bu rapor ile ilgili uluslararası arenada olaya yaklaşım açısından bir değişim olacağını sanmıyorum. Sadece evet bizim dediğimiz doğru çıktı anlamına geliyor.

        "Niye helikopterle yol güvenliği sağlanmıyor"

        PKK, Bingöl saldırısında hazırlıksız düzenlemiş. Olayda tek bir roket atılmış. Allak korusun orada 5 otobüs vardı. Şehit sayısı 200'de olabilirdi.200 askeri tek seferde nakletmek doğrumu. Şimdi burada bir zafiyet var. Niye daha fazla korumayla taşımıyorsunuz. Niye helikopterle yol güvenliği sağlanmıyor. Sorduğunuz zaman bizim helikopter kapasitemizi biliyor musunuz diyecekler. Bu kadar mı zor. 200 askeri bir araya topladıysanız onları koruyacaksınız. Zaten çok kısa süre önce bölgede saldırı olmuş. 200 çocuğu 5 otobüse kurbanlık koyun gibi yola çıkarmışlar. 20 yıl önceki yanlış yine yapılıyor. Bu terörle mücadelede Türk ordusu ders alıp yöntem geliştirmiyor mu? Hep aynı yöntemlerle darbe yiyoruz.

        "İhanete gerek yok"

        Bu olayda ihanete gerek yok ki herhangi birisi istihbarat verebilir. Birisi bu otobüsün yola çıktığını görünce telefon açsa zaten öğrenilebilir. Geçenlerde bir polis arkadaş telefon açtı dedi ki devletin ve güvenlik güçlerinin attığı her adım biliniyor dedi. Bunlar bilinince de saldırı kolaylaşıyor.

        "Bu kış kırsalda değilde kentte eylem yapabilirler"

        1993'daki olay farklı biraz. 33 şehitin verildiği olayda ateşkesin bozulması durumu vardı. Ama şimdi böyle birdurum yok. Terör örgütü yeni patronajlar buldu ve taşerönlük görevine geri döndü. Her türlü hedefe saldıracaklar. Öncelikli asker ve kamuya sonra sivillere. Bunun amacı Hükümeti zor duruma düşürmek. Bu kışa kadar bunu uygulayacaklar. Ama bu kış kırsalda değilde kentte eylem yapmaya devam edebilirler.

        "PKK, Türkiye'ye çok büyük bir zarar veremez"

        PKK Türkiye'ye bir şey yapamaz ama varlığını sürdürebilir. TSK bunlarla çok sert mücadeleye girse senede bin 500 kişiyi etkisiz hale getirir. Ama PKK gibi etnik bir örgüt yılda 700 - 800 gibi yeni katılım sağlayabilir. PKK mide bulandırmaya, ekonomik zarar vermeye, gençlerin canına almaya devam eder ancak bir bölgeyi işgale tme gibi bir durum asla olamaz. Türkiye'ye çok büyük bir zarar veremez.

        "PKK, kendine göre bir şey hazırlamış..."

        Bu Hükümet demokratikleşme konusunda çok şey yaptı. Suriye'deki olaylar olmasaydı zaten 1-2 yıl içerisinde tasviye olacaktı. Terör örgütünün hiçbir somut talebi yok. Anadilde eğitim dışında bir şey isteyecek durumda değiller. Osla görüşmeleriyle ilgili PKK, kendine göre bir şey hazırlamış, karşılığı olmamış. Toplumda teröre karşı bir hararetlenme filan yok. Türk toplumu terörü artık kanıksadı, bir şey yapmıyor.

        "O köpekler bi' taraflarını ısırsın onların"

        Fatih Altaylı, Pelin Çift'in hayvan hakları ile ilgili dün yaptığı yayında köpek ile ekran karşısına çıkmasını "Şehitlerin olduğu bir günde nasıl yayın yapıyorsunuz" diye eleştirenlere enteresan bir tepki gösterdi. Altaylı, "O köpekler bi' taraflarını ısırsın onların. Eleştirenler önce kendileri ne yapıyor, ona baksın. Sosyal medya manyakları hasta ruhlu,kötü kalpli insanlar. Bu insanları umursamayın. Ben hayatım boyunca o insanları umursadım, aksine onlara hakaret etmekten de zevk alıyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ