Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Çanakkale Belediye Başkanı'na 9 yıl hapis istemi

        İlyas ÇOLAK / ÇANAKKALE (AHT)

        Çanakkale'nin CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Teoman'ın da aralarında bulunduğu 39 kişi hakkında imar planlarında spor alanı olan bir bölgenin konut alanına çevrilmesinin de olduğu 5 ayrı imar planındaki usülsüz tadilat yapıldığı iddiasıyla, 'Görevi kötüye kullanmak' iddiasıyla dava açıldı. Mülkiye müfettişlerinin hazırladığı rapor doğrultusunda açılan davada Başkan Gökhan hakkında 9 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

        GÖREVDEN ALINMASI DA İSTENİYOR

        Çanakkale Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Çanakkale 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Dava kapsamında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve diğer belediye yöneticilerinin şüpheli olmaları nedeniyle kamu görevlerinden men edilmesi de talep edildi. Davanın ilk duruşması 22 Şubat 2013'te yapılacak.

        "KATILMADIĞIM TOPLANTILAR HAKKINDA DA İNCELEME VAR"

        Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise katılmadığı toplantılarda alınan kararlar nedeniyle de ceza talebinin bulunduğunu söyledi. Ülgür Gökhan, "Evet, 4 imar tadilatı hakkında böyle bir ceza istemi var. Sadece benimle ilgili değil; AKP, CHP ve MHP olmak üzere bütün belediye meclisi üyeleri hakkında böyle bir istem var, müfettişlerin yazdığı rapor doğrultusunda. Belediye Meclisi'nin her ay yaptığı toplantılarda almış olduğu imar tadilatı kararları bu şekilde yansıtıldı. Benim bulunmadığım veya çekimser kaldığım kararlar hakkında da incelemeler var. İlerleyen günlerde ayrıntılar ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

        DAVAYA, 5 FARKLI İMAR TADİLATI NEDEN OLDU

        İmar davasına, Çanakkale Belediye Meclisi'nde kabul edilen 5 farklı imar tadilatının neden olduğu öğrenildi. 1995 yılından bu yana ruhsatlı işyeri olarak kullanılan fakat planlarda konut olarak görülen bir yerin, çevredeki emsallerine uygun şekilde işyeri olarak plan değişikliği yapılması bütün meclis üyelerinin yargılandığı tek dava konusu olurken, AK Parti'li meclis üyelerinin 3, CHP'li meclis üyelerinin ise 5 imar tadilatından davada şüpheli konumunda yer aldıkları öne sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ