Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'u rezil eden görüntüler için ne dedi?

        National Geographic'in İstanbul'da dolandırılan turistleri konu ettiği ve iki biraya 1500 TL ödendiği iddiasını işleyen 'Dolandırıcılar Şehri' belgeseli İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya soruldu. Vali Mutlu'nun yorumu, "Bir takım eksiklikler az sayıda da olsa mümkündür. Dünyanın her yerinde görülebiliyor. Dünyanın her yerinde görülen olumsuzlukların şehrimizde de az sayıda görünüyor olmasını makul karşılamamız söz konusu olamaz" şeklinde oldu.

        3. Toplu Ulaşım Haftası kapsamında düzenlenen 5. Ulaşım Sempozyumu ve Fuarı'na katılan Vali Mutlu, İstanbul Kongre Merkezi'nde kurulan standları gezdi. Toplu taşımada kullanılan son model otobüsleri yerinde inceleyen Mutlu'ya, haberciler National Geographic'in ünlü sunucusu Conor Woodman'ın gizli kameralarla çektiği ve son bölümünde İstanbul'u konu alan 'Dolandırıcılar Şehri' belgeselini sordu.

        Belgeselde İstanbul'a gelen bazı turistlerin dolandırıldığının görüntülerle kanıtlandığının hatırlatılması üzerine Mutlu, "Olumsuzlukların giderilmesi konusunda çalışılıyor. Gelen misafirlerimizin rahat etmeleri, en iyi hizmeti almaları hepimizin arzusu. Bir takım eksiklikler az sayıda da olsa mümkündür. Dünyanın her yerinde görülebiliyor. Dünyanın her yerinde görülen olumsuzlukların şehrimizde de az sayıda görünüyor olmasını makul karşılamamız söz konusu olamaz" diye konuştu.

        "TURİSTLERİN MEMNUNİYET ORANI YÜKSEKTİR"

        İstanbul'un dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu söyleyen Hüseyin Avni Mutlu, "İstanbul bütün dünyada konuşuluyor. Şehrimizi her yıl daha fazla turist ziyaret ediyor. Tek bir vaka dahil bizlere iletildiğinde turizm departmanlarımız konunun takipçisi oluyor. Bizim bu problemlerin iletilebileceği makamlarımız vardır. Ülkemize gelen her turiste başına bir sıkıntı geldiğinde nereye müracaat etmesi gerektiğinin bilgileri verilir. Bu şehirde turistlerin memnuniyet oranı yüksektir. Bu olumsuz olaylarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Turist sayısındaki artış memnuniyetin göstergesidir. Türkiye'nin, İstanbul'un potansiyeli ortada. Bu tip haberler elbetteki bizleri üzer. Milyonlarca turist üzerinde olumsuz bir tesiri olmaz. Takibi gereken konulardan biridir. En çok takip ettiğimiz konulardan biridir. Türkiye'nin İstanbul'un imajı bu tip görüntülerle sarsılmaz. Bütün dünya 'şimdi İstanbul zamanı' diyor" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ