Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan'dan flaş açıklama

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Suriye lideri Beşar Esed için ''Beşar için tek çare var, halkın iradesine saygı duymaktır ve halkın iradesi neyi istiyorsa ona uymaktır''dedi.

        TERÖR ESTİRİYOR

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in dün yaptığı açıklamalara ilişkin ''Şu anda Esed devlet terörü estirmektedir ve bu devlet terörü neticesinde 50 bin insan ölmüştür. 600 bin civarında insan Suriye'yi terk etmiştir. Suriye içinde 2,5 milyon insan evlerini terk etmiştir. Bunu demokrat olan bir insan mı yapıyor? Bunu devlet terörü estiren bir insan yapıyor. Şu anda Esed zorla orada ayakta durmaya çalışan bir kişi durumundadır ve zulmüne devam etmektedir. Bombalarla, uçaklarla, halkını bombalayarak öldüren bir insanın bu noktadaki tavsiyelerinin demokratik olması diye bir şey düşünülemez. Karşısındakileri El Kaide veya terörist diye ifade etmek suretiyle hedef saptırmaktadır'' dedi.

        BALYOZ DA SORULDU

        Bugün açıklanan Balyoz Davası'nın gerekçeli kararı da sorulan Başbakan Erdoğan, "Kararın bütününü görmeden değerlendirme yapmam. Temenni ederim nihai karar bir an önce verilir" şeklinde cevap verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ