Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Batan gemi son dakika: Batan gemi mürettebatı ne oldu? Marmara'da batan gemi son durum

        Marmara'da, önceki gün sabah saat: 06.32'de "acil yardım" sinyali veren ve 3 metrelik dalgalara teslim olan kargo gemisi Batuhan A.'nın kayıp 6 personelini bulmak için çalışmalar havadan, karadan ve denizden sürüyor.

        VALİ DEMİRTAŞ'TAN YALANLAMA

        DHA'da yer alan habere göre dalış hazırlığı yapılırken; kayıp 6 mürettebattan 2'sinin cansız bedenlerinin gemide olduğunun tespit edildiği iddia edildi. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Marmara Denizi'nde İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan "Batuhan A" adlı kargo gemisinin mürettebatından iki kişinin cesedine ulaşıldığı iddiasının doğru olmadığını söyledi.

        "İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI"

        Demirtaş ayrıca "Geminin batmasıyla ilgili Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığınca adli, Bursa Valiliğimizce de idari soruşturma başlatıldı" ifadesini kullandı.

        DALGIÇLAR GEMİ BATIĞINA İNDİ

        Öte yandan kriz merkezinin kurulduğu ve çalışmaların koordinasyonunun sağlandığı Karacabey ilçesi Kurşunlu Mahallesi sahiline 7 kilometre mesafede kurtarma çalışması kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ekipleri enkaza dalış yapmaya başladı. Gerçekleştirilen dalış, kamerayla da kayıt altına alındı.

        BİR KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

        Dalıştan kısa süre sonra bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı. Su yüzeyine çıkarılan mürettebatın cansız bedeni Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

        ZEYNEP KILINÇ OLDUĞU BELİRTİLDİ

        İHA'da yer alan habere göre bugün cenazesi çıkarılan ilk kişinin 33 yaşındaki aşçı Zeynep Kılınç olduğu ortaya çıktı. Kılınç'ın cenazesi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na getirildi. Cenaze Adana'da toprağa verilecek.

        3 YILDIR GEMİLERDE ÇALIŞIYORMUŞ

        DHA'da yer alan habere göre evlenip boşandığı ve çocuğu olmadığı öğrenilen Kılınç’ın, 3 yıldır gemilerde çalıştığı belirtildi. Aşçılığın yanı sıra gemideki birçok işe de yardım ettiği öğrenilen Kılınç’tan geriye gemi güvertesinde zımpara yaptığı görüntüler kaldı.

        MSB: ARAMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİLECEK

        Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Marmara Denizi'nde batan Batuhan-A isimli kargo gemisinde arama kurtarma çalışmalarının sürdürdüğünü bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Deniz Kuvvetleri'miz tarafından Batuhan-A isimli kargo gemisinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. TCG Akın'da görevli dalgıçlarımız tarafından iki dalış yapılarak kargo gemisinde görevli bir personelin naaşı su yüzeyine çıkartıldı ve Sahil Güvenlik birimlerine teslim edildi. Deniz Kuvvetleri'miz tarafından arama kurtarma çalışmalarına akşam da devam edilecek" denildi.

        HAVA MUHALEFETİ DALIŞA ENGEL OLMUŞTU

        Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında, 51 metre derinlikte, 6 mürettebatı ve bin 250 ton mermer tozu yükü ile batan 53 yıllık gemiye dalış yapılması dün saat: 17.00'de olumsuz hava koşulları ve TCG Akın gemisinin sabitleme halatlarının kopması nedeniyle nedeniyle iptal edilmişti.

        BATIK GEMİNİN GÖRÜNTÜSÜ TESPİT EDİLMİŞTİ

        Batığı tespit edilen ve düz bir şekilde görüntüsü saptanan gemide olduğu düşünülen personel için sabah saatlerinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın dalgıçları tekrar dalış hazırlığı yaptı.

        "705 PERSONELİMİZLE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"

        Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "15 Şubat Perşembe günü Karacabey kuzeyi 4 mil açığında battığı ihbarı alınan Batuhan A isimli ticari gemide bulunan 6 mürettebatı arama kurtarma çalışmaları üçüncü gününde 705 personelimizle devam etmektedir" ifadesini kullandı.

        BURSA VALİLİĞİ: YARDIM SİNYALİ 4 DAKİKA SONRA ALINDI

        Bursa Valiliği, Marmara Denizi'nde İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan ve 6 kişilik mürettebatı bulunan "Batuhan A" adlı kargo gemisinden yardım çağrısının saat 06.28'de yapıldığını, EPIRB (tehlike anında uyduya otomatik sinyal ve konum bilgisi gönderen sistem) sinyalinin bundan 4 dakika sonra alındığını bildirdi.

        "GEMİ 20.30'DA YOLA ÇIKTI"

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 6 personeli bulunan "Batuhan A" isimli ticari geminin Marmara Adası Badalan Limanı'ndan yaklaşık 1250 ton mermer tozu yüküyle 14 Şubat'ta saat 20.30'da hareket ettiği anımsatıldı.

        "ROTASINI ÖNCE KUZEYE SONRA GÜNEYE ÇEVİRDİ"

        Geminin, Gemlik Limanı'na seyrettiği belirtilen açıklamada, "Planlı rotasında ilerlerken saat 01.30 sularında rotasını önce kuzeye, sonra güneye çevirdiği ve devamında da saat 06.28'de Türk Radyo'ya yardım çağrısında bulunduğu tespit edilmiştir. Bu yardım çağrısı alınana kadar geçen süre zarfında 'Batuhan A' isimli ticari gemiden herhangi bir tehlike ve yardım çağrısında bulunulmamıştır. Müteakiben Deniz Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından saat 06.32'de EPIRB sinyali alınması üzerine bölgeye en yakın konuş yerinde bulunan Sahil Güvenlik unsuru olan TCSG 313, saat 06.50'de avara ederek olay yerine intikale geçmiştir" bilgileri paylaşıldı.

        "07.30'DA YÜZER UNSUR GÖRÜLMEDİ"

        Açıklamada, TCSG 313 tarafından EPIRB sinyalinin geldiği noktaya saat 07.30'da ulaşıldığı bilgisi verilen açıklamada, su üstü yüzey araması sonucu herhangi bir yüzer unsura veya "Batuhan A" isimli gemiye rastlanmadığı duyuruldu.

        İvedilikle tespit ve teşhis faaliyetlerine devam edilerek diğer Sahil Güvenlik unsurlarının bölgeye yönlendirilmesinin sağlandığı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

        "TÜM İMKÂNLAR SEFERBER EDİLMİŞTİR"

        "Ayrıca bazı basın ve yayın organlarında 'Batuhan A' isimli ticari geminin içinde bulunan 6 personelden biri olan Hüseyin Tutuk'un eşiyle saat 06.09'da internet üzerinden içinde bulundukları durum hakkında mesaj yazdığı ve saat 06.19'da video paylaşımında bulunduğu ancak geminin seyrüsefer bilgilerinin örtüşmediği tespit edilmiştir.

        Bahse konu gemiden ilk yardım talebinin ve geminin battığına dair ilk bilginin saat 06.28'de Türk Radyo'ya iletildiği, müteakiben de saat 06.32'de EPIRB sinyalinin geldiği tespit edilerek en yakın konuş yerinde bulunan Sahil Güvenlik unsuru olan TCSG 313 saat 06.50'de EPIRB sinyalinin geldiği bölgeye derhal intikale başlamıştır.

        Bu süre zarfından itibaren gemi mürettebatına ulaşmak üzere arama kurtarma faaliyetlerine aralıksız devam edilmekte olup tüm imkan ve kabiliyetler seferber edilmektedir."

        MSB: ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

        Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Deniz Kuvvetlerimiz tarafından BATUHAN A isimli kargo gemisinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. TCG AKIN’da görevli dalgıçlarımız tarafından iki dalış yapılarak kargo gemisinde görevli bir personelin naaşı su yüzeyine çıkartıldı ve Sahil Güvenlik birimlerine teslim edildi. Deniz Kuvvetlerimiz tarafından arama kurtarma çalışmalarına akşam da devam edilecek” ifadelerini kullandı.

         Marmara'da batan geminin 6 mürettebatı aranıyor!
        Marmara'da batan geminin 6 mürettebatı aranıyor! Haberi Görüntüle
         6 mürettebatıyla batan geminin yeri tespit edildi!
        6 mürettebatıyla batan geminin yeri tespit edildi! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ