Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Marmara'da batan geminin son görüntüsü, Marmara'da kaybolan geminin mürettebatı son durum, batan gemi son durum
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bursa'da, Marmara Adası'ndan önceki gün akşam saat: 20.00 sıralarında bin 250 ton mermer tozu yük alan ve Gemlik'e seyre başlayan 69 metrelik Batuhan A. isimli kuru yük gemisi, dün sabah Marmara Denizi'nde İmralı Adası açıklarında battı.

        PERSONELİ BULMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

        DHA'da yer alan habere göre dün sabah 06.32'de acil durum sinyali veren ve 07.12'de sinyali kesilen gemideki 6 mürettebatı kurtarmak için 275 personelle çalışma başlatıldı. Geminin battığı değerlendirilen bölgede bir boş can salı bulunmuştu.

        DALGIÇ EKİPLLERİ DALIŞ YAPTI

        Öğle saatlerinde dalgıç ekipleri, 51 metrede batık halde tespit edilen Batuhan A.'daki mürettebatı bulmak için dalış gerçekleştirdi.

        MÜRETTEBATA AİT MALZEMELER SAHİLE VURDU

        Havadan, karadan ve denizden arama kurtarma faaliyetinin sürdüğü bölgede, gemideki bazı eşya ve malzemelerin kıyıya vurduğu belirlendi. Sahilde varil, can yelekleri, urgan ve bir ayakkabı bulundu. Can yeleklerinden birinde geminin adı olan BATUHAN yazdığı görüldü. Bulunan ayakkabının ise gemide aşçı olarak çalışan Zeynep Kılınç’a (33) ait olduğu değerlendiriliyor.

        53 YAŞINDAKİ GEMİ "YORGUN" ÇIKTI

        53 yaşındaki kuru yük gemisinin, 3 yıl önce karaya oturduğu ortaya çıktı. Yapılan çalışmanın ardından batık gemi, Karacabey ilçesi açıklarında 51 metre derinlikte tespit edildi. Kayıp personele ulaşılması için dalış yapılacağı bildirildi.

        ARANAN 6 MÜRETTEBAT

        Gemide, kaptan Hasan Mehmet Uyanık (69), başmühendis-makinist Murat Çalışkan (33), usta gemici ve aynı zamanda geminin sahibi olan Murat Altıntaş (51), gemici olarak kayıtlarda yer alan aşçı Zeynep Kılınç (33), makine stajyeri Ahmet Atav (22) ve yağcı olarak görev yapan Doğuşcan Yaylak'ın (24) olduğu öğrenildi.

        ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

        Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından bu sabah yapılan açıklamada, mürettebat ile mobil iletişim kurulamadığı belirtilerek, "Sabah saatlerinden itibaren anılan batığa dalış faaliyeti gerçekleştirilecek olup, denizde ve sahilde arama kurtarma faaliyetlerine de aralıksız devam edilecektir" denildi.

        "456 PERSONEL İLE ARANIYOR"

        Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "15 Şubat Perşembe günü Karacabey kuzeyi 4 mil açığında battığı ihbarı alınan Batuhan A isimli ticari gemide bulunan 6 mürettebatı arama kurtarma çalışmaları 2. gününde 456 personelimizle hız kesmeden devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

        GEMİ YAN YATMADAN BATMIŞ

        DHA'da yer alan habere göre su altından kaydedilen görüntülerde geminin yan yatmadığı, parçalanmadığı ve seyir halindeymiş gibi batarak deniz tabanına düz şekilde oturduğu görüldü. Geminin battığı pozisyonun arama-kurtarma çalışmalarını kolaylaştıracağı değerlendirilirken, geminin 3 boyutlu görüntüleri de kayıt altına alındı.

         Geminin kaptanının oğlu: Babam bu gemi batacak diyordu!
        Geminin kaptanının oğlu: Babam bu gemi batacak diyordu! Haberi Görüntüle
         6 mürettebatıyla batan geminin yeri tespit edildi!
        6 mürettebatıyla batan geminin yeri tespit edildi! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ