Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "CHP çatısı altında hiçkimse ayrımcılık yapamaz ve aşağılayan bir dil kullanamaz. Bu çatıda bunların yeri yok" dedi. Tanrıkulu, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in disiplin kuruluna sevki konusunda MYK'ni

        İlyas AKENGİN / DİYARBAKIR (AHT)

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "CHP çatısı altında hiçkimse ayrımcılık yapamaz ve aşağılayan bir dil kullanamaz. Bu çatıda bunların yeri yok" dedi. Tanrıkulu, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in durumuna MYK'nın karar vereceğini söyledi.

        Diyarbakır'daki KCK davasını izledikten sonra partisinin il binasında basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Türk ulusuyla Kürt milleti eşit olamaz" diyen CHP'li Birgül Ayman Güler'e tepki gösterdi. Hiçbir ulusun başka bir ulustan üstün olmadığını ifade eden Tanrıkulu, "Bu anlayışların yeri CHP değildir. CHP çatısı barışın çatısıdır. Bunu herkes böyle bilsin. Hiçkimse ayrımcılık yapamaz ve aşağılayan bir dil kullanamaz. Bu çatı öyle bir çatı değil. Bu tür düşüncelerin açığa çıkması CHP için hayırlı olmuştur. Bunca yıldır kimlikler yok sayıldığı için bu sorunlar yaşanmıştır. Hiçbir millet diğer milletten ne aşağıda ne de yukarıdadır. Kimlik üzerinden siyaset yapılmaz. Bu düşüncelerden arınmak lazım, bu söylemler düşünce özgürlüğü de değildir. CHP kürsüsü ayrımcılığın kürsüsü değildir. Bu söylemler bölge halkının kalbini kırmıştır, yurttaşlar incinmiştir. Bu söylem ayrıştırmaya götürür. Herkesin etnik kimliği onun şerefidir. Kimsenin insanların şerefi ile oynamaya hakkı yok. Bu zihin karışıklığının yeri CHP değildir" dedi.

        "GÜLER'İN DURUMU MYK'DA TARTIŞILACAK"

        İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in durumunu MYK'nın değerlendireceğini kaydeden Tanrıkulu, "Amacımız bu ülkeye eşitliğin temelini atmaktır. Yok sayan değil, birbirini tanıma siyaseti yapmaktır. Zaten bunca yıldır yok sayma Türkiye'yi bu hale getirdi. Güler'in durumunu MYK görüşüp tartıştıktan sonra değerlendirecek. Çarşamba günü tüm il başkanlarını toplayacağız, herkes ne söylemek istiyorsa söyleyecek. Bu konuyla ilgili yetkili kurullar tavrını ortaya koyacaktır" ifadelerini kullandı.

        "SORUN SİLAHLA ÇÖZÜLMEZ"

        İmralı'daki Öcalan ile yapılan görüşmeleri de değerlendiren Tanrıkulu, "Sorunun çözümü için BDP Milletvekillerinin Öcalan'la görüşmesi önemli. Barışa hizmet edecekse görüşmeler devam etmeli. Ama bu konuda bize bilgi verilmediği için katkı sunamıyoruz. Bize bilgi verilsin. Bu işin silahla çözülmeyeceğini artık herkes biliyor. Herkes sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesini istiyor. 30 yıllık bu travma son bulsun. Bu konuda da siyasetçiler diline dikkat etmeli, en başta da Başbakan dikkat etmeli" diye konuştu.

        Diyarbakır'da görülen KCK ana davasına ilişkin de konuşan Tanrıkulu, "Özel yetkili mahkemelerin hiçbirinde adil yargılama yok. Anadilde savunma bir haktır ve bu sağlanmalıdır. Bunca yıldır anadiller yasaklandığı için bu sorunlar yaşandı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ