Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sahte altın operasyonunda 25 kişi gözaltında

        Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Antalya, İstanbul, Sakarya ve Çankırı'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, sahte altınları kuyumcuya bozdurdukları iddia edilen 26 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Burdur Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipleri, Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile bazı şahısların, aralarında Burdur'un da olduğu çok sayıda il ve ilçede "14 ayar altın bileklik" görüntüsü verilmiş sahte ziynet eşyalarını kuyumcularda kadınlar aracılığıyla gerçek altın gibi bozdurduklarını tespit etti.

        Antalya, İstanbul, Sakarya ve Çankırı'da "Altın Kızlar" isimli eş zamanlı operasyon düzenleyen polis ekipleri Antalya'da 19, İstanbul'da 5, Sakarya'da 1 ve Çankırı'da 1 kişi olmak üzere 13'ü kadın, 13'ü erkek toplam 26 kişiyi gözaltına aldı. Sorguları süren 26 kişinin haricinde, dolandırıcılık olayı ile ilgili 4 kişinin arandığını öğrenildi. Gözaltına alınan zanlıların Burdur, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir, Aydın, Düzce, Sakarya, Antalya ve Ankara merkez ile ilçelerinde aynı suçu işlemek üzere 54 kez girişimde bulundukları iddia edildi.

        Burdur Polisi'nin titizlikle yürüttüğü Altın Kızlar Operasyonunda ayrıca 14 şikayetçinin ifadesinin alındığı, mağdur olan vatandaşlarla ilgili araştırmaların sürdüğü bildirildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ