Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Başkan'dan Kürtçe mesaj

        BDP'nin yurt genelinde düzenlediği mitinglerin Çanakkale ayağı, BDP Parti Meclisi üyesi Hüseyin Güngör ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın da katılımıyla gerçekleşti. Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan mitingde konuşan BDP'li Hüseyin Güngör, CHP ve MHP'ye seslenerek çözüm sürecinde katkı sağlamalarını istedi. Güngör, konuşmasında, "CHP'den şunu bekliyoruz. Önceki süreçlerdeki gibi köstekleyici değil, kesinlikle bu süreci destekleyici pozisyonda yer almalıdır. MHP de eğer ülkesini seviyorsa, eğer milliyetçiliği sadece kuru Kürt karşıtlığı üzerinden kendini var etmeyecekse, bu süreci sahiplenmelidir" ifadelerini kullandı.

        NEVRUZ'U KÜRTÇE KUTLADI

        Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, konuşmasında kardeşlik vurgusu yaparak "Bundan sonra da ülkemizin tamamında barış içerisinde yaşamak için elimizden gelen mücadeleyi ortaya koymaya hazırız. Hiçbir şeyden korkmuyoruz. İnsanımızdan korkmuyoruz, hepiniz canımızsınız, ciğerimizsiniz. Hep birlikte bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele ettik. İşte şahitleri karşı yakada kucak kucağa yatanlar. Onun için bu Anadolu toprakları hepimizin vatanı. Ama hepimiz kültürel kimliklerimizi koruyarak, barış içerisinde, insan haklarının çiğnenmediği ortamlarda kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz" dedi. Gökhan, konuşmasının sonunda miting alanında bulunanların Nevruz'unu Kürtçe kutlayarak; "Newroz Piroz Be" dedi.

        Konuşmaların ardından Nevruz ateşini yakan BDP'li Hüseyin Güngör ve Ülgür Gökhan, birlikte halay çektiler. Halayın hemen ardından Gökhan, miting alanından ayrıldı.

        İlyas ÇOLAK/ÇANAKKALE (AHT)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ