Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sokak ortasında bıçaklanan kadın 'çocuğu için' kocasının affedilmesini istedi

        AHT

        Konya'da 11 Ocak tarihinde eşi tarafından sokak ortasında vücudunun 15 yerinden bıçakla ağır yaralanan kadın mahkemede, "Ben sanığı çocuğum için affettim. Mahkemenin de affetmesini istiyorum" dedi.

        Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Yavuz K. (34), bıçakla ağır yaralanan eşi İlknur K. (23) ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti ilk önce sanık Yavuz K.'yı dinledi. Yavuz K., "2 yıl önce eşimle resmi olarak evlendim. 1 çocuğumuz oldu ancak anlaşamadık 10 aydır ayrı yaşıyorduk. Olay günü ben bir mekanda alkol aldım, çıkarken 50 yaşlarında biriyle eşimi gördüm gibi hissettim. Sonra tekrar baktım eşim dışarı çıkmış kaçıyordu. Eşim atletizm sporuyla uğraşıyordu, ben sarhoş halimle nasıl onu yakaladım anlamadım. Yanımda taşıdığım bıçakla kaç defa vurdum hatırlamıyorum ama eşim, 'Dur ölüyorum' deyince fark ettim kaçtım" dedi.

        "5 defa beni dövdü, 11 defa savcılık kararıyla koruma aldırttım"

        15 yerinden bıçaklanıp uzun süre hastanede tedavi gören İlknur K. ise mahkemede sanık hakkında şikayetçi olmadığını söyledi. İlknur K. şunları söyledi: "Sanık resmi nikahlı eşim ancak 10 aydır ayrı yaşıyoruz. Sanık bana ve çocuğuma bakamıyordu, sürekli tartışıyorduk. 5 defa beni dövdü, 11 defa savcılık kararıyla koruma aldırttım. Sürekli seni bir gün öldürürüm diyordu. Boşanalım diyordum, bir türlü yanaşmıyordu."

        "Ben affettim, mahkeme de affetsin"

        "Çocuğumuz da babasız büyümesin diye birkaç gün onda, birkaç gün de bende kalsın istiyordum. Olay günü takıldığı alkollü mekana babamın bir arkadaşı olan 'dayı' diye tanıdığım şahısla gittim. İçeri girdiğimizde sanıkla karşılaştık ve ben önceki tavırlarını bildiğim için korkup kaçmaya başladım. Beni yakaladı bir şey demeden 'öl, öl' diyerek bıçakla vurmaya başladı. 'Yavuz, dur ölüyorum' deyince arkamdan sarılıp bıçaklamaya devam etti. Sonra da bırakıp kaçtı. Hastanede ciddi tedavi gördüm. Ben kesinlikle o gün orada alkol almadım, raporlarımla bellidir. Ben sanığı çocuğumuz için affettim, mahkemenin de affetmesini istiyorum"

        Tutukluluk halinin devamına karar verildi

        Mahkeme heyeti hastane ve savcılıktan gelecek belgelerin beklenmesi için duruşmayı ertelerken, sanık Yavuz K.'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Yavuz K'nin merkez Meram ilçesi Sahipata Mahallesi Sırçalı Medrese Caddesi'nde 11 Ocak'ta eşi İlknur K'yi vücudunun 15 farklı yerinden bıçakladığı öne sürülmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ