Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Terör Örgütü KCK davasında yargılanan çoğunluğu gazeteci sanıklar, duruşmaya siyah kostümler giyerek çıktı. Sanıklar, "Bugün Ermeni katliamının yıl dönümü. Bu acıyı da paylaşıyoruz." diyerek neden siyah giydiklerini açıkladı.

        Terör Örgütü KCK davasında yargılanan çoğunluğu gazeteci sanıklar, duruşmaya siyah kostümler giyerek çıktı. Sanıklar, "Bugün Ermeni katliamının yıl dönümü. Bu acıyı da paylaşıyoruz." diyerek neden siyah giydiklerini açıkladı.

        İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen çoğunluğu basın mensubu olan, 26'sı tutuklu toplam 46 sanıklı terör örgütü KCK davasının 13'üncü duruşması başladı. Duruşmaya 24 tutuklu sanık ile 6 tutuksuz sanık katıldı. Tutuklu sanıklardan Nahide Ermiş ile Fatma Koçak ise duruşmaya gelmedi.

        Ayrıca sanıklar Kürtçe savunma yapmak istedikleri için duruşmada, İstanbul Kürt Enstitüsü'nde eğitimci olan Fırat Sayan ve Nurullah Örçün de Zaza dili tercümanı olarak hazır bulundu.

        Önceki duruşmalara katılmayan sanıklar Turabi Kişin, Eylem Sürmeli, Murat Eroğlu, Pervin Yerlikaya Babür ve Dilek Demiralp'ın kimlik tespitleri yapıldı. Kişi, Sürmeli ve Demiralp gazeteci, Babür ise muhasebesi olduğunu belirtti. Sanıklar aylık kazançlarının asgari ücret olduğunu söyledi. Eroğlu ise yönetmen ve gazeteci olduğunu belirterek bin 500 lira aylık geliri olduğunu dile getirdi.

        Kimlik yoklaması ve kimlik tespitlerinin ardından da önceki duruşmada savunmasına başlayan tutuklu sanık Ertuş Bozkurt'un savunması ile duruşmaya başlandı. Bozkurt. savunmasına başlarken sanıkların çoğunluğunun duruşmaya siyah kıyafetlerle çıkmalarına ilişkin açıklamada bulundu. Bozkurt, "Bugün 24 Nisan. Ermeni katliamının yıl dönümü. Bu acıyı da paylaşıyoruz." dedikten sonra tüm sanıklar adına hazırladığı yazılı savunmasını kaldığı yerden Zaza dili ile okumaya devam etti.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ