Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik Turistleri taşıyan otobüs hacizli çıkınca...

        Bartın'da Finlandiyalıları taşıyan otobüs haciz kararı nedeniyle polis tarafından bağlanınca, turistler yolculuğa başka bir otobüsle devam etti.

        Finlandiya bayraklı "Kristina Katarina" adlı gemi, 385 turistle sabah saatlerinde Bartın Limanı'na demir attı. Turistler, Bartın'ın Amasra ile Karabük'ün Safranbolu ilçesine götürülmek üzere otobüslere bindirildi.

        Safranbolu'ya giden 44 turisti taşıyan Yüksel Yağcı yönetimindeki 34 UZ 8337 plakalı otobüsün Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kameralarınca hacizli olduğunun belirlenmesi üzerine trafik ekipleri, aracı Çatmaca mevkisinde durdurarak otoparka çekti.

        Turistler, bir saatlik bekleyişin ardından başka bir otobüsle Safranbolu'ya hareket etti.

        "Polisin biraz daha anlayışlı davranması gerekirdi"

        Tur rehberi Hanifi Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, otobüsün yoluna devam etmesine izin verilmemesi nedeniyle mağdur olduklarını öne sürdü.

        Turistlerin kısıtlı zamanı olmasına rağmen yaklaşık bir saat otobüste beklemek zorunda kaldığını ifade eden Yılmaz, "Firmanın borcu nedeniyle otobüsün plakası emniyetin sistemine düşmüş. Rezervasyon bir ay önce yapıldığı için acentenin de suçu yok. Polisin biraz daha anlayışlı davranması gerekirdi çünkü otobüsteki turistlerin hepsi yaşlı insanlar" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ