Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu seçim startını Antalya'da verecek

        Cumartesi günü Antalya'ya gelecek olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile 81 il başkanı ve diğer yöneticilerin katılımı ile Cam Piramitte 'Halk Şöleni' düzenlenecek.

        CHP Antalya il binasında basına açıklama yapan İl Başkanı Devrim Kök, hafta sonu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımı ile yerel seçimlerin hazırlıklarına başlayacaklarını söyledi. Kök, "Sade üyesinden genel başkanına kadar CHP seçim startını Antalya'dan veriyor. Antalya'dan yanan bu ışık, bütün Türkiye'yi aydınlatacaktır diye umuyoruz." dedi.

        Konuşmasında AK Parti'ye de yüklenen Kök, son günlerde AK Partili yöneticilerin söylemlerine dikkat etmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın 19 Mayıs'ta, "İşi bitince tuvalete süpürülecek başbakan istemiyoruz" sözlerine açıklık getiren Kök, bu sözlerin Başbakan Erdoğan'ın eski danışmanlarından Cüneyt Zapsu'dan alıntı olduğunu açıkladı. CHP olarak seviyesiz siyaseti onaylamadıklarını hatırlatan Kök, Akaydın'ın konuşmasında hakarete varan bir şey olduğunu düşünmediklerini vurguladı. "CHP'nin AKP'den siyasi nezaket adına öğreneceği hiçbir şey yoktur." diyen Kök, AK Partili yöneticilerin eleştiri yaparken hakaret varan ifadeler kullandıklarını iddia etti.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ