Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kimliğini kaybetti, başına gelmeyen kalmadı

        Kredi çekmek için gittiği bankada adına borçlar bulunduğunu öğrenen Özsoy, "Benim kimliğimle adıma bankadan kredi çekmişler. Ancak bir türlü beni dolandıran kimse bulunamadı. Türkiye Cumhuriyeti'nde bir adamı bulmak bu kadar zor mu?" diye konuştu.

        Samsun'da 2008 yılında kimliğini kaybeden Özcan Özsoy'un başı, adına çekilen kredi, kredi kartları ve telefon hatlarıyla belaya girdi. 2008 yılında hamile olan eşinin düşük yapma riski üzerine tedavi masrafları için kredi çekmek için gittiği bankada, adına borçlar olduğunu öğrenince şoke olan Özcan Özsoy, hemen mahkemeye başvurdu. 4 yıl önce açılan mahkemeden hala bir sonuç alamadığını ifade eden Özsoy, yaşadığı sıkıntılar yüzünden ilk çalıştığı yerden çıkmak zorunda kaldığını vurguladı.

        Bir şirkette işçi olarak çalışan Özcan Özsoy, "Beni dolandıran adam bir türlü yakalanamıyor. Adı soyadı, nerede yaşadığı belli. C.C. isminde biri. Sürekli adres değiştirdiği için polis bir türlü yakalayamıyor. Yaşıtlarım ev sahibi olurken ben bu borçlarla uğraşıyorum. İstanbul'da adıma 2 bankadan kredi ve kredi kartı, Türk Telekom'dan ev telefon hattı ile 2 GSM şirketinden hat alınmış. Borcun yaklaşık 8 bin TL'sini ödedim. Şu anda 10 bin TL borç var. Ben bankaya kredi müracaatı yaptıktan sonra bunları öğrenebildim. 4 yıldır canıma tak etti. Psikolojik açıdan da bunaldım. Nüfus cüzdanımı kaybettiğimde karakola gittim ve durumu bildirdim. Bana gitmemi ve bulunması halinde haber verileceğini söylediler" dedi.

        1 çocuğu olan Özcan Özsoy, "Ona bir gelecek hazırlayamıyorum. İsteklerini karşılayamıyorum. Kazandıklarım borçlara gidiyor. Bankalar sürekli beni arıyor. Beni icraya verdiler. Bir an önce bu olayın aydınlatılmasını istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nde bir adamı bulmak bu kadar zorsa ben canıma kıyacağım ve bunun mesuliyeti de devletin başındakilerde olacak" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ