Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İşte bayramın 5 günlük acı bilançosu

        9 günlük Kurban Bayramı tatilinin başladığı günden bu yana meydana gelen kazalarda yollar kan gölüne döndü.

        Cumartesi gününden itibaren maydana gelen kazalarda 85 kişi hayatını kaybetti, 487 kişiyse yaralandı.

        Acı haberlerin ardı arkası kesilmedi. Dikkatsizlik, aşırı hız derken yağışın da etkisini göstermesi kazaları arttırdı. İşte dün geceden itibaren meydana gelen kazalar sonucu ortaya çıkan acı bilanço

        ŞIRNAK:2 ÖLÜ

        Şırnak'ta, pikniğe gitmek isteyen aileyi taşıyan pikabın şarampole yuvarlanması soncu 2 kişi öldü, 10 kişi ise yaralandı.

        Edinilen bilgilere göre olay, merkeze bağlı Balveren beldesi Milli Karakolu yakınlarında meydana geldi. Sabah saatlerinde pikniğe gitmek için yola çıkan ve içinde 12 kişinin bulunduğu 73 SL 896 plakalı pikap, sürücüsü Hasan Güngen'in direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Pikapta bulunan Halime Güngen (51) ve Gülsüm Güngen (30) hayatını kaybederken, 10 kişi de yaralandı. Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alınırken, ağır yaralı olan 2 kişi ise helikopterle bölge hastanelerine sevk edildi.

        Olay yerine çok sayıda jandarma ekibi sevk edilirken, kaza yerine gelen ölenlerin yakınları sinir krizi geçirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

        SİVAS:8 ÖLÜ

        Sivas'ın Zara ilçesinde otomobil ile kamyonetin çarpışması sonucunda meydana gelen trafik kazasında 8 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

        Kaza saat 21:00 sıralarında Sivas-Zara karayolunun 60'ıncı kilometresinde Ekinli köyünde meydana geldi. Adil Ergüt idaresindeki 58 EF 920 sebze yüklü kamyonet, Cihan Şahin idaresindeki 50 EE 571plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Kaza ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada otomobilde bulunan Ayşe Şahin (60), Fadime Şahin, Canan Şahin (40), Hilal Şahin (14), Cihan Şahin, Kadir Odabaşı (5) ve kamyonette bulunan Ahmet Taş ve Abdullah Demir olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada yaralanan kamyonet sürücüsü Adil Ergüt, Yavuz Burak Atlım, Leyla Şahin, Gülizar Odabaşı ise olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

        Karayolunun adeta can pazarına döndüğü kazada, yaralananların ise hayati tehlikeleri bulunuyor.

        Kaza sonrası yol trafiği kapanırken, cenazeler olay yerine gelen cenaze nakil aracı ile otopsi yapılmak üzere Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Otomobildeki kişilerin Şarkışla İlçesi'nden, Zara İlçesi'ne yakınlarıyla bayramlaşmak üzere yola çıktıkları tespit edildi. Kazayı duyarak olay yerine gelen yakınları ise sinir krizleri geçirdi.

        Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

        KONYA:2 ÖLÜ

        Konya'da minibüs ile otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada 2 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı.

        Kaza, saat 19.00 sıralarında Konya Seydişehir karayolu 40'ıncı kilometresinde meydana geldi. Ankara'dan Antalya'ya bayram tatiline gidenlerin içerisinde bulunduğu 60 yaşındaki Kemalettin Coşgun idaresindeki 06 DU 9078 plakalı minibüs, 50 yaşındaki Yaşar Güleç idaresindeki 42 NS 085 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle hurdaya dönen otomobilde bulunan 50 yaşındaki Osman Ay olay yerinde, ağır yaralanan sürücü Yaşar Güleç ise ambulansla Konya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürülürken yolda yaşamını yitirdi.

        Otomobilden ağır yaralı olarak çıkartılan 29 yaşındaki Bilal Aysana'da Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, minibüste bulunan yaralılar Güzede Coşgun (55), Aylin Coşgun (31), Yasin Coşgun (31), Buse Coşgun (4), Yasemin Dolu (39), Ümit Dolu (32), Zeynep Dolu (16), Merve Dolu (9) ise hafif şekilde yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Selçuk Üniversitesi Selçuk Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

        MANİSA:2ÖLÜ

        Manisa Kırkağaç 6. Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda görev yapan ve üç gün önce dağıtım iznine çıktığı öğrenilen Ercan Altuner, Antalya'nın Manavgat ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

        Manavgat'tan Side istikametine gitmekte olan Engin Altuner (25) yönetimindeki 07 EM 220 plakalı motosiklet, aynı yöne giden İbrahim T. yönetimindeki 07 LU 105 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kazada, yola savrulan sürücü Engin Altuner ile arkasında yolcu olarak oturan kardeşi Ercan Altuner ağır yaralandı. Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Manavgat Devlet Hastanesi'ne götürülen iki kardeş, yolda hayatını kaybetti. Kazada ölen Ercan Altuner'in, Manisa Kırkağaç'taki 6'ncı Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda acemi eğitimini tamamlayarak dağıtım iznine geldiği, 20 Ekim'de Siirt'teki birliğine teslim olacağı bildirildi. Kırkağaç 6. Jandarma Komando Alay Komutanlığı'nda görev yapan askerin komutanları da bu acı haberle yıkıldılar.

        BURDUR:3 ÖLÜ

        Yeşilova ilçesinde bir otomobilin domuza çarpması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

        Yeşilova'dan Burdur yönüne giden, Ünsal Özkurt (26) yönetimindeki 15 SD 825 plakalı otomobil, ilçeye bağlı Yarışlı köyü yakınlarında yola aniden çıkan domuza çarptı. Bu sırada, karşı yönden gelen Hüseyin Yüce'nin kullandığı 15 SC 245 plakalı otomobil de aynı domuza çarptı.

        Özkurt yönetimindeki otomobil, kaza sonucu karşı şeride geçerek, Yüce idaresindeki otomobile çarptıktan sonra şarampole devrildi.

        Kazada Özkurt ile aynı araçta bulunan Aytekin Akay (28) ve Hasan Özkan (25) olay yerinde öldü, Hüseyin Yüce yaralandı. Sağlık ekiplerince Burdur Devlet Hastanesine kaldırılan Yüce'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

        ÇORUM:2 ÖLÜ

        Çorum'un Alaca ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken 4 kişi de yaralandı.

        Kaza Yozgat-Alaca Karayolu Alaca yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Hüseyin Yörük yönetimindeki 06 FA 117 Plakalı otomobil ile sürücüsünün ismi alınamayan 26 AT 536 plakalı otomobil Alaca yakınlarında çarpıştı. Kazada 06 FA 117 Plakalı otomobil sürücüsü ve Hüseyin Yörük ve eşi Şükran Yörük hayatını kaybetti. Diğer araçta bulunan 4 yaralı ise Alaca Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada otomobiller hurdaya dönerken, araçta bulunan kurban etleri ise yola saçıldı.

        Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

        İZMİR:2 ÖLÜ

        İZMİR'in Gaziemir İlçesi'nde, akraba ziyareti sonrası evlerine dönenlerin içinde bulunduğu otomobil, yağmurunda etkisiyle kayganlaşan yolda, yolcu minibüsüyle çarpıştı. Otomobildekilerden Fatma Manap (47) ve kızı Ceylin Manap (6) kazada hayatını kaybederken, 3'ü aynı aileden 4 kişi yaralandı.

        Kaza, bugün saat 17.00 sıralarında, Akçay Caddesi üzerine çevreyolu çıkışında meydana geldi. Aynı aileden 5 kişi Haluk Manap'ın yönetimindeki (52) 35 D 3108 plakalı otomobil ele akraba ziyareti için Torbalı Ayrancılar'dan Karabağlar Eskiizmir Semti'ne geldi. Bayram ziyaretinin ardından evlerine dönmek üzere yine Haluk Manap'ın kullandığı araçla yola çıkan ailenin içinde bulunduğu otomobil, çevre yolundan Akçay Caddesi'ne çıkışta, Mehmet Aydın'ın (55) yönetimindeki 35 M 8955 plakalı Buca- Gaziemir hattı çalışan yolcu minibüsüyle çarpıştı.

        ANNE VE KIZI HASTANEDE ÖLDÜ

        Kazayı görenler polise ve sağlık ekiplerne bildirdi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri Fatma Manap ile kızı Burcu Manap'ı (25) İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, eşi Haluk Manap ile diğer kızları Ceylin Manap (6) ve Busenur Manap'ı (15) Dokuzeylül Üniversite Hastanesi'ne, minibüs şoförü Mehmet Aydın da çevredeki bir hastaneye kaldırdı. Tedaviye alınan yaralılardan anne Fatma Manap ile 6 yaşındaki kızı Ceylin Manap, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralıların sağlık durumu iyi olduğu tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

        Ölüm haberini alan ailenin yakınları sinir krizi geçirdi, yasa boğuldu. Kazanın ardından yapılan kontrolde her iki sürücünün de alkolsüz olduğunun belirlendiği kaydedildi. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

        İSTANBUL:1 POLİS ŞEHİT

        Boğaziçi Köprüsü'nde bir motosiklet sürücüyle çarpışan, motosikletli trafik polisi İsmail Yıldırım hayatını kaybetti. Diğer motosikletin sürücüsü kazayı yara almadan atlatırken arkada oturan oyuncu Elif Kramer yaralandı.

        Kaza, Boğaziçi Köprüsü gişe sahasına varmadan saat 17.00 sıralarında Anadolu yakası istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, trafik ekiplerinde görevli polis memuru İsmail Yıldırım, motosikletle Anadolu yakasına geçmek için Boğaziçi Köprüsü'ne geldi. Yıldırım'ın kullandığı motosiklet köprü üstünde Mehmet Palamut'un kullandığı motosikletle çarpıştı. Kazada motosikletli polis memuru İsmail Yıldırım ile diğer motosikletin arkasında oturan oyuncu Elif Kramer yaralandı.

        Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan polis memuru İsmail Yıldırım, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Oyuncu Kramer'in ise tedavisi devam ederken, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Olayı duyan çok sayıda polis de hastaneye koştu. Bu arada, kaza nedeniyle köprü girişi ve D-100 yolunda yoğun trafik oluştu. Polis ve savcının incelemesinin ardından motosikletler olay yerinden kaldırıldı.

        UŞAK:2 ÖLÜ

        Uşak'ın Ulubey İlçesi yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanan otomobilde bulunan 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

        Kaza, saat 17.00 sıralarında Uşak- Ulubey Karayolu'nun 24. kilometresinde meydana geldi. Muhammet Eroğlu (22) yönetimindeki 45 U 3300 plakalı otomobil kontrolden çıktı. Takla atıp şarampole yuvarlanan otomobildeki Mükribe Yaşar (39) ve Serpil Yaşar (26) hayatını kaybetti. Kazada yaralanan sürücü Muhammet Eroğlu ile Rabia Yaşar (13), Pamuk Yaşar (25), Tansu Yaşar (18) ve Aynur Eroğlu (17) ambulansla Uşak Devlet ve Medikal Park Uşak hastanelerine kaldırıldı. Kaza yerinde yapılan incelemenin ardından ölenlerin cesedi Uşak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

        KÜTAHYA: 5 YARALI

        Kütahya'da iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3'ü ağır 5 kişi yaralandı.

        Edinilen bilgilere göre kaza Kütahya - Eskişehir karayolunun 14'üncü kilometresinde meydana geldi. Okay Aydın idaresindeki 34 EB 4961 plakalı araç, aynı istikamette yol ayrımında dönmek isteyen Azmi Taş idaresindeki 26 VF 281 plakalı otomobil'e çarptı.

        Çarpmanın etkisiyle Azmi Taş, eşi Hatice ve oğlu Veysel Taş araç içinde sıkıştı. Şahıslar, olay yerine gelen Kütahya Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 45 dakika süren çalışmanın ardından sıkıştıkları yerden kurtarıldı. Diğer otomobilde bulunan Okay Aydın ve Yasemin Aydın da hafif şekilde yaralandı.

        112 Acil Servis ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından yaralılar, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Kullanılamaz hale gelen iki otomobil çekici ile yoldan kaldırıldı.

        Kaza nedeniyle yaklaşık 90 dakika tek şeritten verilen Kütahya Eskişehir karayolu trafiği, araçların kaldırılması ile normale döndü.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ