Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Polis merkezinde ‘genital arama’ya hapis!

        Sedef ŞENKAL DEMİR / AHT

        İstanbul’da gözaltına alınan 23 yaşındaki kadına karakolda “genital bölge” araması yapan kadın polis memuru 6 ay hapis cezası aldı.

        İstanbul Üsküdar Doğancılar Polis Merkezi’nde 23 yaşındaki A.U. adlı kadının üstünü usulsüz şekilde aradıkları iddiasıyla biri kadın, 2 polis memurunun “görevi kötüye kullanmak” suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında karar çıktı. Anadolu 18. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya A.U. ile tutuksuz sanık polis memurları İ.T. ve M.G. katıldı. Duruşmada haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen polis memurları, suçsuz olduklarını iddia etti.

        ‘ÇIKARMAK ZORUNDA KALDIM’

        Karakolda yaşadığı olayı anlatan A.U. ise kadın polisin kendisini bir odaya aldığını belirterek, “Ben sadece üst araması yapılacağını düşünüyordum. Kadın polis üzerimdeki tüm giysileri çıkarmamı istedi. Ben iç çamaşırlarım üzerimde kalacak şekilde çıkardım. Ama iç çamaşırlarımı da çıkarmamı emretti, çıkarmak zorunda kaldım. Eldiven olmadığı için hafifçe eğilerek gözle genital muayene yaptı. Kadın polis bu aramayı yapmayı hiç istemedi ama yaptırdılar” dedi.

        PARA CEZASINA ÇEVRİLDİ

        Sanıklardan İ.T. yaşanan olayda delil yetersizliğinden beraat ederken, kadın polis memuru M.G. ise “görevi kötüye kullanmak” suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza iyi halden 5 aya indirildikten sonra 3 bin TL adli para cezasına çevrildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ