Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Protestocularını çiçekle karşıladı

        Durmuş Ali KILINÇ/AYDIN AHT

        Aydın'da şehiriçi ulaşıma yapılan 25 kuruşluk zammı protesto eden üniversite öğrencileri belediyeye yürüdü. Öğrencileri çiçek ve lokumla karşılayan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çevik Kuvvet ekibinin de belediye önünde beklemesine izin vermedi.

        Grubun arasında gezerek tek tek çiçek dağıtan Çerçioğlu'nun kendilerini oyalamaya çalıştığını iddia eden bazı öğrenciler çiçekleri kabul etmedi. "İnsanlar konuşa konuşa anlaşırlar" diyen Çerçioğlu öğrencilerle görüşmeye hazır olduğunu seçecekleri temsilcilerle makamında konuşabileceğini söyledi.

        Bu isteği geri çeviren öğrenciler oturma maya karar verince Çerçioğlu bu kez grubun kamamını Meclis salonuna davet etti. Çerçioğlu, "Arkadaşlar, eğer bu sorunu çözeceksek sokaklarda değil, buyurun mecliste veya başka bir mekanda hep beraber oturalım, konuşalım. Sizi TOMA'larla değil, çiçekle karşıladım. Sizlerle uzlaşmaya hazırım. Ben yukarıda sizleri bekliyorum. Karar sizindir" dedi.

        Yaklaşık 5 dakika dışarıda oturma eylemi yapan öğrenciler, daha sonra Meclis salonuna girdi. Çerçioğlu öğrencilerin talebi üzerine salondaki sivil polisler ve güvenlik görevlilerinden dışarı çıkmalarını istedi.

        Öğrencilerin talep ve sıkıntılarını dinleyen Çerçioğlu, "Zam konusunda tek başıma bir şey yapamam çünkü meclis kararı. Ancak zammın geri alınması konusunu yeniden meclis gündemine getirebiliriz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ