Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Tacize karşı okullarda eğitim

        Sultan UÇAR / AHT

        Zorunlu eğitim çağındaki çocukların ciddi bir cinsel taciz-tecavüz riski altında olması Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nı da harekete geçirdi.

        Avrupa Birliği’nin 2 yıl önceki İlerleme Raporu’nda “Her 4 saatte 1 çocuk cinsel taciz ya da tecavüz mağduru oluyor” tespiti yer alırken, 2013 yılında Emniyet Müdürlüklerinde yapılan İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin denetimlerinde, 18 yaşındakilerden küçüklere yönelik cinsel istismar, taciz ve tecavüzlerde artış olduğu saptandı. Bu yönde rapor hazırlanarak artışın nedenleri üzerinde çalışılması ve çözüm yolları aranması için çalışma başlatılması kararı alındı.Milli EğitimBakanlığı da tüm öğrencileri kapsayacak, anne-babaların da dahil olacağı bir eğitim çalışması başlatılmasını kararlaştırdı. Cinsel taciz olaylarının azaltılması ve ailelerin bilinçlendirilmesi amacıyla, okullarda ve yurtlarda seminer çalışması başlatılması için harekete geçildi.

        VALİLİKTEN YAZI

        İlk adımı Mersin Valiliği attı. Okullara yazı yazılarak öğrenci ve velilere yönelik rehber öğretmenlerce bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışması yapılması için talimat verildi. Yürütülen çalışmaların yurda yayılarak bu konuda “Türkiye Raporu”nun hazırlanacağı belirtildi. Cinsel taciz ve tecavüz vakalarına karşı başlatılanmücadelenin, çocukları istismardan koruyabilmek için vaka gerçekleşmeden tedbir alabilme amacını taşıdığı ifade edildi. Yapılacak bilgilendirme ve bilinçlendirmeyle, istismarmağduru çocukların bu durumun kendi suçu olmadığı bilincine erişmesi, suçluları da ihbar etmesi amaçlanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ