Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul sokakları yeni yıla böyle girecek
        1

        İstanbul yeni yıla hazırlanıyor. Birçok cadde ve sokak ışıklara bezendi. Yılbaşı gecesi Şişli Belediyesi Nişantaşı'nda, Beşiktaş Belediyesi Bebek Parkı'nda, Kadıköy Belediyesi ise Bağdat Caddesi'nde renkli organizasyonlar düzenleyecek.

        2

        İstanbul'daki en geniş kutlama Nişantaşı'nda olacak. Şişli Belediyesi'nin A46 Organizasyon ile birlikte geliştirdiği yılbaşı projesinin bu yılki konsepti "2014 Sevgi ve Hoşgörü Semti Nişantaşı" oldu. Bu konseptle tasarlanan ve geliştirilen fikirler dahilinde yılbaşı etkinlikleri ve süslemeler oldukça dikkat çekiyor.

        3

        Etkinlikler kapsamında Nişantaşı'nın kalbi Abdi İpekçi Caddesi boyunca kurulan yaklaşık 600 metre uzunluğundaki Sevgi Tüneli yoğun aydınlatmalarla ve sevgi mesajlarıyla süslendi. Nişantaşı meydanına kurulan İstanbul Temalı 15 metrelik dev yılbaşı ağacı ise İstanbul'un yüzyıllardır bir sevgi ve hoşgörü şehri olduğunu simgeliyor.

        4

        Süslemeler sadece Abdi ipekçi Caddesi ile sınırlı kalmayıp Teşvikiye, Rumeli, Valikonağı, Halaskargazi ve Kurtuluş Caddelerini de kapsayarak geniş bir alana yayılıyor.

        5

        DJ PERFORMANSLARI

        Abdi İpekçi Caddesi'nde kurulan sahnede, gece boyunca DJ müzikleri ve çeşitli şovlar sahnelenecek. Etkinliklerde, Kral Pop Radyo DJ'lerinin yanı sıra Suat Ateşdağlı, BeeGee, Bora Uzer, Cüneyt Kurt, Can Hatioğlu, Doğuş Çabakçor, Mert Levent, Berna Öztürk gibi tanınmış birçok DJ de performans sergileyecek.

        6

        Bölgenin birçok noktasında yılbaşı ikramları yapılacak, sokak müzisyenleri yeni yıla Nişantaşı'nda girecek olan yurttaşlara mini konserler verecek, bölgedeki mağaza ve işyerleri de kendi önlerinde yılbaşı şölenine katılacak.

        7

        Saatler 00.00'ı gösterdiği andan itibaren 25 dakika boyunca sürecek olan havai fişek gösterisi ile Nişantaşı semaları, yıldızlara bürünecek. Yılbaşı kutlamaları dolayısıyla toplam 200 güvenlik görevlisi alanın güvenliğini sağlayacak

        8

        BAĞDAT CADDESİ'NDE CANLI MÜZİK

        Kadıköy Belediyesi, 2014 yılını rengarenk ışıklar, yılbaşı temalı dev heykel süslemeleri ve Bağdat Caddesi'nde yapılacak müzik dinletileriyle karşılayacak.

        9

        Bağdat Caddesi'nde, Şaşkınbakkal-Erenköy arasında içlerine ışıklı filler, kardan adam, yılbaşı pastası, yılbaşı topları temalı dev süs heykeller yerleştiren Kadıköy Belediyesi, yeni yıl sevincini sokaklara ve caddelere yansıttı. 31 Aralık Salı günü saat 12.00-17.00 arasında canlı müzik grupları ile de yeni yıla neşeli bir giriş yapılacak. Eğlence geceyarısına kadar devam edecek.

        10

        BEBEK PARKI'NDA FESTİVAL

        Beşiktaş Belediyesi tarafından ilk kez gerçekleştirilecek Bebek Yeni Yıl Festivali, 3 gün önce başladı ve 31 Aralık gecesi doruğa çıkacak. Park içerisine kurulan yılbaşı pazarı, 200 metrekarelik buz pateni pisti, atlı karınca, 10 metrelik özel ışıklandırmalı yılbaşı ağacı, tahtabacaklar ve jonglörler, yılbaşı bandosu, Happy Nest ile yılbaşına özel çocuk etkinlikleri hem çocukları hem yetişkinleri unutamayacakları bir yeni yıl coşkusu yaşamaya davet ediyor.

        11

        BEYOĞLU BİLDİĞİNİZ GİBİ

        Uzun yıllar yılbaşı kutlamalarına evsahipliği yapan ve geçen yıl yayalaştırma çalışmaları nedeniyle "güvenlik" gerekçe gösterilerek izin verilmeyen Beyoğlu'nda bu yıl da resmi etkinlik yapılmıyor. Ancak yüzlerce eğlence yerlerinin bulunduğu Beyoğlu İstiklal Caddesi'nin ve Taksim Meydanı'nın, her yılbaşı akşamı olduğu gibi yine onbinlerce kişinin akınına uğraması bekleniyor.

        12

        İSTANBUL MODERN'DE GÖKKUŞAĞI

        2014 yılında 10. kuruluş yılını kutlayacak olan, Türkiye'nin modern ve çağdaş sanat sergileri düzenleyen ilk özel modern sanat müzesi İstanbul Modern, yeni yıla Sarkis"in "Gökkuşak" adlı çalışmasıyla girecek. 7.5 metre yüksekliğinde ve 15 metre eninde neon malzemeden üretilen aydınlatma, 31 Aralık 2013 gecesinden itibaren büyüleyici renkleriyle İstanbul Modern'in ön cephesini sürekli aydınlatacak.

        13

        METRO GECE 02'YE KADAR ÇALIŞACAK

        İstanbul'daki yılbaşı kutlamalar için tüm metro ve tramvaylar 02.00’ye kadar çalışacak. Taksim, Bakırköy, Aksaray, Üsküdar, Kadıköy’den ilave otobüs seferleri yapılacak. İstanbul'da Şehir Hatları Koç Grubu'nun katkılarıyla sabah 05.00'e kadar her yarım saatte bir ve ücretsiz olacak. Vapurlarda ücretsiz içecek ve kurabiye de dağıtılacak. Metrobüs sabaha kadar çalışacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ