Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şanlıurfa zincirleme kaza, Şanlıurfa'da kaza: 6 ölü 14 yaralı

        Hasan ATMACA / ŞANLIURFA (AHT)

        Şanlıurfa'da iki otomobil ile bir ticari panelvanın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 6 kadın yaşamını yitirirken; 14 kişi de yaralandı.

        Kaza Şanlıurfa - Diyarbakır Karayolu'nun 20'nci kilometresinde akşam saat 18.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre ailece hafta sonunu bağ evinde geçiren Halil Karahan yönetimindeki 61 TZ 441 plakalı otomobil, ana yola çıkmak isterken sürücüsü öğrenilmeyen 63 ZZ 493 plakalı otomobile daha sonra ise plakası ve sürücüsü bilinmeyen hafif ticari araca çarptı. Araçların savrularak hurdaya döndüğü kazada can pazarı yaşanırken, kazayı gören diğer sürücüler durumu sağlık, polis ve kurtarma ekibi ile jandarmaya bildirdi. İhbarın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi ile güvenlik güçleri sevk edildi. Polis ve jandarma, karayolunda güvenlik önlemi alırken; sağlık ve kurtarma ekipleri ise araçlarda sıkışanlara müdahale etti.

        6 ÖLÜ, 14 YARALI

        Kazada Kadriye Çakallı olay yerinde Beyza Çakallı, Buşra Çakallı, Zeynep Karahan, Gamze Karahan ile Sümeyra Karahan kaldırıldıkları Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Yaralılar Mehmet Yaşar Yağmacı (39), İbrahim Halil Yağmacı (5), Adalet Yağmacı (30), İbrahim Berberoğlu (33), Emine Berberoğlu (30), Halil Berberoğlu (9), Ayşe Berberoğlu (6), Halil ve Mehmet Emin Karahan ile Nisan, Songül, Gülsüm, Mahmut ve Mehmet Çakallı (30) ise çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

        KARAYOLUNU ULAŞIMA KAPATTILAR

        Kazayı haber alarak olay yerine gelen köylüler, 'Bu yolda daha ne kadar can vereceğiz' diyerek, Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunu ulaşıma kapattı. Polis ve jandarmanın iknalarının ardından köylüler, karayolunu tekrar trafiğe açtı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ