Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Hükümet'ten ilk Berkin Elvan açıklaması

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Berkin Elvan'ın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Ailesine baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin" dedi.

        Elvan, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nde gazetecilerin Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve hayatını kaybeden Berkin Elvan ile ilgili sorularını yanıtladı.

        Elvan, "Çok üzüldük gerçekten. Ailesine baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Biz tabi bu tür olayların hiçbir şekilde tekerrür etmemesini diliyoruz. Son derece üzücü bir hadise. Allah mekanını cennet eylesin" diye konuştu.

        Bakan Elvan, bir gazetecinin Berkin'in hayatını kaybetmesinin ardından çeşitli yerlerde olayların yaşandığını hatırlatması üzerine, şunları kaydetti:

        "Bu tür olayların hiçbir şekilde tekerrür etmemesini diliyoruz. Ne yapılacaksa yasalar çerçevesinde yapılmalı. Araçları tahrip ederek, camları kırarak bunlar demokrasinin yol ve yöntemleri değil. Bunlar doğru şeyler değil. Elbette orada olay anında cerayan etmiş bir hadise. Ama bunu sağ duyu içerisinde karşılamalıyız. Elbette üzücü bir hadise ama bunu illegal bir takım gösterilerle, vatandaşlarımızı rahatsız eden, geçmişte de yaşadık Gezi olaylarında işte araçları tahrip ederek, camları kırarak bunlar demokrasinin yol ve yöntemleri değil. Bunlardan artık Türkiye'nin sıyrılması gerekiyor."

        AB BAKANI'NDAN BAŞSAĞLIĞI

        Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu,Berkin Elvan'ın ailesine başsağlığı diledi.

        Çavuşoğlu, "Gezi olaylarında yaralan ve bugun vefat eden Berkin'e Rabbim'den rahmet ailesine başsağlığı ve sabır dilerim." ifadesini kullandı.

        AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI İSLAM: "BERKİN BİZİM EVLADIMIZ,BİZİM ÇOCUĞUMUZ"

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, İstanbul'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirterek "Berkin bizim evladımız. Bizim çocuğumuz. Ailemizin acısını paylaşıyor, başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

        İslam, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından paylaştığı mesajda, "Berkin bizim evladımız. Bizim çocuğumuz" ifadesine yer verdi. Berkin Elvan'ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirten İslam, ailenin acısını paylaştığını ve başsağlığı dilediğini kaydetti.

        "BUNLAR GERÇEKTEN BÜTÜN MİLLETİMİZİ ÜZÜYOR"

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kartal'daki Bilecikliler Derneği'ni ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, "Gezi olayları sırasında başından yaralanan Berkin Elvan isimli genç bu sabah hayatını kaybetti. Bununla ilgili bir değerlendirme yapar mısınız?" şeklindeki soruya da şöyle cevap verdi:

        "Allah rahmet eylesin. Tabii çok üzüldük. Yani böyle vatandaşımızın bundan hayatını kaybetmesi, bir gencin, hepimizi üzer, bütün herkesi üzer. İnşallah bu tür hadiseler bir daha olmaz diye düşünüyoruz. Bunlar gerçekten bütün milletimizi üzüyor. Ben ölene rahmet niyaz ediyorum, ayrıca herkese, bilhassa ailesine en kalbi duygularla başsağlığı diliyorum. Çünkü hakikaten bir yakının ölmesi zordur. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Allah rahmet eylesin."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ