Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Güven Partisi'ne 'tombala' baskını

        Neşet KARADAĞ / AHT

        Adana'da Güven Partisi İl Başkanlığı'nda tombala oynadığı iddia edilen aralarında il başkanı ile çok sayıda partililerin bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. 17 kişi haklarında yapılan işlemlerin ardından serbest bırakıldı. 63 kişiye ise 189'ar lira para cezası kesildi.

        DEMİR KAPILAR KIRILARAK İÇERİ GİRİLDİ

        Ahlak Büro Amirliği'ne Güven Partisi'nde tombala oynandığı ihbar edildi. Adana'da 10 Nisan 2014 günü faaliyete geçen partiye girip çıkanlar araştırıldı. Partinin il başkanı olan B.A. ve parti üyesi 5 kişi hakkında tombala oynatmaktan daha önce işlem yapıldığı belirlendi.

        Bunun üzerine savcılıktan alınan izinle Güven Partisi'ne önceki akşam baskın yapıldı. Polisler önce partinin kapısını çalıp içeri girmek istedi. Ancak açan olmayınca bu kez çatıdan girmeyi denedi. Çatıda 2 demir kapıya rastlanması üzerine polisler balyozlarla girişteki 3 demir kapıyı kırıp partiye girdi. Parti il başkanı konumundaki B.A. ile birlikte 1'i kadın 80 kişinin tombala oynadığı belirlendi.

        17 KİŞİ GÖZALTINDA

        Paralı tombala oynatılan malzemelere el konulurken, Güven Partisi İl Başkanı ile aralarında partililerin de bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. 'Tombala oynatmak için yer temin etmek ve imkan sağlamak' suçlarından ifadeleri alınan 17 kişi daha sonra serbest bırakıldı. 63 kişiye ise Kabahatler Kanunu'na göre 189'ar lira para cezası verildi.

        60-70 BİN LİRA

        Tombala oynayanların alınan ifadelerinde, tombalada bir gecede 60-70 bin lira paranın döndüğünü, bazı kişilerin bir gecede 13 bin lira kaybettiklerini söyledikleri belirtildi. Bir kişinin ise, "Kumar hastalığı eroin bağımlığından daha iyi" dediği iddia edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ