Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Günün öne çıkan haber başlıkları, günün özeti
        1

        Haşim Kılıç'tan sert sözler

        Anayasa Mahkemesinin 52. Kuruluş yıldönümü töreninde konuşan Kılıç "İddia edilen kayıt dışı yapılanma, korku, endişe, belirsizliklerin doğmasına, mesleki ilişkinin çok olumsuz etkilenmesine yol açmaktadır. Yargının karşı karşıya kaldığı bu iddianın adı vicdan yolsuzluğudur" dedi.

        2

        Haşim Kılıç'ın sözlerine Cemil Çiçek'ten sert tepki

        TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın sözlerine ilişkin, "Üslup yargı makamına yakışan üslup değildi. Kimse oraya haşlanmak, tokat yemek ve azarlanmak için gitmedi. Gömlek değiştirmek gibi ifadeler siyasi ifadelerdir" dedi.

        3

        Deniz Feneri Davası'nda önemli gelişme

        İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Deniz Feneri Davası'nda eski RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın da aralarında bulunduğu 18 kişinin mal varlığı üzerindeki tedbirin kaldırılmasına karar verdi.

        4

        Demirtaş'tan flaş karar!

        BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da önemli açıklamalarda bulundu. Demirtaş, "Bundan sonra hiçbir partide eş genel başkanlığı düşünmüyorum" diye konuştu.

        5

        "Hiç kimsenin acıma duygusu yoktur"

        Şubat ayında anne olan Meryem Uzerli sosyal medyada fotoğraf paylaşmaya devam ediyor. Son olarak Facebook hesabından elinde aslan şeklinde yüzük olan bir fotoğrafını paylaşan Uzerli bu paylaşımının altına şu notu düştü: "Hiç kimsenin acıma duygusu yoktur. Bu seni yaralıyorsa sana iyi gelmeyen herkese yol ver. Her durumu her şeyi boş ver ve mutlu ol! Hayat şimdi, şu anda! Unutma ki hayatının kralı (Aslan) sensin. Dilerim herkesin bu haftasonu için yeterli gücü vardır. Sizi seviyorum"

        6

        'Lütfen fotoğraf çekmeyin'

        Şike davası nedeniyle 2 yıl 2 aylığına hapse girecek olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, önceki akşam Etiler Nusr-Et restoranda yemek yedi. Yıldırım, yemek çıkışı fotoğraflarını çeken gazetecilere sitem edip “Özel hayatımda haber olmak istemiyorum. Lütfen çekmeyin” dedi.

        7

        Turkcell'de 3 üst düzey ayrılık!

        İletişim ve teknoloji şirketi Turkcell'de bugün 3 üst düzey ayrılık birden yaşandı. Görevinden ayrılan isimler; Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Meltem Kalender Öztürk ve Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Acar oldu.

        8

        SPK'da deprem!

        Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), bugün gerçekleştirdiği kurul toplantısında dört başkan yardımcısından üçünün ve 12 daire başkanından 11'inin görevlerinden alınmasına, 1 daire başkanının da başkan yardımcısı olarak atanmasına karar vererek yerlerine yeni atamalar gerçekleştirdi.

        9

        "Taksitli altın sınıralamasında geri adım!"

        İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Norayr İşler, taksit sınırlaması kararının düzeltilmesi için BBDK ile görüştüklerini söyledi. İşler yaptığı açıklamada, "BDDK Başkanı Mukim Öztekin bu konuda yanlış yaptıklarını ve durumun düzeltileceğini belirtti." dedi. BDDK'dan ulaştığımız yetkili, bu konu ile ilgili görüşmelerin gerçekleştiğini doğrularken BDDK Başkanı Mukim Öztekin'den kendilerine bu yönde bir çalışma talimatı gelmediğini kaydetti.

        10

        Dünya haritası resmen değişti

        Kırım Cumhuriyeti Federal Göçmen Servisi Başkanı Petr Yaroş yaptığı açıklamada, Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasının ardından Ukrayna ile Kırım Cumhuriyeti arasına sınır çekildiğini ve sınırdan geçme kurallarının bugünden itibaren geçerli olduğunu bildirdi.

        11

        Dünyanın en etkili 100 ismi arasında

        Cumhurbaşkanı Gül, TIME dergisinin "2014'ün en etkili kişisi" anketinde ilk 100 isim arasında yer aldı

        12

        "Üçüncü Dünya Savaşı başlayacak!"

        Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Rusya'nın “askeri ve siyasi” olarak Ukrayna'yı işgal etmeye hazırlandığını iddia etti. Yatsenyuk, Rusya’nın çatışmaları tüm Avrupa'ya yayacağı ve Üçüncü Dünya Savaşı'nı başlatabileceği uyarısında bulundu.

        13

        Beşiktaş'tan tarihi çağrı

        Beşiktaş Kulübü, Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu kutlamaya hazırlanan Fenerbahçe'nin, Çaykur Rizespor maçında seyircisiz oynama cezasının ertelenmesi ya da kurallar dahilinde bir başka formül bulunması için TFF'ye çağrıda bulundu.

        14

        Bilic'te Eto'o'ye ret!

        Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, “Öncelikle Eto’o’nun kariyerine kimse laf edemez. Ancak transfer yaparken her şeyi göz önünde bulundurmalıyız. Oyuncunun istekleri, ne beklediği ve maliyeti... Samuel Eto’o artık kariyerinin sonlarına geldi. Bu bir risk. Bize ne verir bilinmez” ifadelerini kullandı.

        15

        Cavani 'Şeytan' oluyor

        Manchester United yönetiminin, yeni sezonda ses getirecek hamlelerinin başında Edinson Cavani’nin bulunduğu bildirildi. ManU’nun, İbrahimovic’in gölgesinde kalan Uruguaylı için PSG’ye 70 milyon Euro’luk bir teklif yapacağı ifade edildi. Edinson Cavani 'Şeytan' oluyor.

        16

        İtalyanlar, Scarione'yi seçti

        Spor Toto Süper Lig'in flaş ekibi Kasımpaşa'nın Arjantinli yıldızı Oscar Scarione, Avrupa liglerinde haftanın 11'ine seçildi. İtalyan La Gazzetta dello Sport, haftanın 11'inde Oscar Scarione'ye da yer verdi. Avrupa liglerinde haftanın 11'ini seçen gazete bu haftaki kadroya Scarione'yi de dahil etti.

        17

        EURO 2020'ye aday değiliz

        Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2020 Avrupa Şampiyonası'na aday olunmayacağını, 2024 Avrupa Şampiyonası'nın tamamı için adaylık çalışması başlatılacağını duyurdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ