Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Soma'daki maden kazasında yaralanan işçileri Akhisar Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, maden faciasının yaşandığı Soma'daki ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada, "Bu acıların yaşanmaması gerekir. Gelişmiş ülkeler bu acıları yaşamıyorsa alınması gereken tedbirleri almalı. Soruşturmalar başladı, titizlikle devam edecek" dedi.

        Akhisar Devlet Hastanesi’ne gelen Gül, 20 dakika kaldığı hastanede 10 yaralıyı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra 282 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağına geldi. Gül'e TBMM Başkanı Cemil Çiçek eşlik etti. Ziyaretlerinin ardından gazetecilerin karşısına geçen Gül, şunları söyledi:

        Acımız çok büyük. Facia ile karşı karşıyayız. Her şeyden önce hayatını kaybeden vatandaşlarımın, kardeşlerimin mekanı cennet olsun. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Bütün milletimizin başı sağolsun. Şüphesiz ki maden, yer altında alın teri olarak çalışmak kazançların belki de en kutsalıdır. Elden gelen her şey yapılıyor. Kurtarma çalışmaları kesintisiz devam ediyor.

        İlk haber alındığından itibaren işin vahameti anlaşıldığı için devlet seferber oldu. Maalesef kaybımız büyük. Bir kayıp o ailenin kıyameti demektir. Çok büyük bir facia ile karşı karşıyayız. Dayanışma göstermemiz gerekiyor. Türk milleti bu dayanışmayı muhakkak gösterecektir. Dünyanın pek çok yerinde acımızı paylaşan dostlar da var.

        Bu acıların yaşanmaması gerekir. Bu acıları gelişmiş ülkeler nasıl minimize ettilerse nasıl yaşamıyorlarsa artık biz de bütün kurallarımızı tekrar gözden geçirmeli, yapılması gereken tedbirleri tekrar almalıyız. DDK olarak tavsiyelerimiz var, eminim ki bunlar da ışık tutacaktır.

        Soruşturmalar başladı, titizlikle devam edecek.

        Buradan alacağımız derslerle bir daha bu acıları yaşamamak için ne gerekirse yapılması şarttır. Devletimiz ailelere yardım için ne gerekiyorsa bunu da yapacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ