Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de gösterilerin dördüncü gününde de olaylar durulmadı, İzmir'de Soma protestosu, Soma maden kazası, soma, maden kazası, İzmir'de Soma gözaltısı

        Emrah YILMAZ /AHT

        İzmir'de, Soma'daki maden faciasını protesto eden gruba, polis TOMA'larla müdahalede bulundu. Vatandaşların yoğun tepkisi ile karşılaşan polis ekipleri, toplanarak geri çekildi. Grubun eyleme devam ederek, ateş yakıp caddeleri trafiğe kapatması üzerine tekrar müdahalede bulunan polis, 33 kişiyi gözaltına aldı.

        Soma'daki kömür madeninde yaşanan facianın 4. gününde de İzmir'de olaylar devam ediyor. Saat 19.00 da Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, 'Soma'nın hesabı sorulacak', 'Hükümet İstifa', 'İzmir Soma'ya sahip çık' sloganları eşliğinde Konak'da bulunan valilik binasına yürümek istedi. Talatpaşa Bulvarı'ndan yürüyüşe geçen gurubun önü Cumhuriyet Meydanı'nda polis ekipleri tarafından durduruldu. Polisin yürüyüşün sonlandırılmasını istemesi ve yolu açmayacağını söylemesi üzerine protestocu grup, polise taş ve şişe attı. Polisin TOMA'larla su sıkması üzerine dağılan grup, Gündoğdu Meydanı çevresine kadar geri çekildi. Burada vatandaşların protestocu grubu koruyarak polise tepki göstermesi üzerine, kısa süreli yaşanan tartışmanın ardından polis ekipleri müdahaleye ara verdi.

        POLİSİN GERİ ÇEKİLMESİNİN ARDINDAN BARİKAT KURDULAR

        Polisin geri çekilmesinin ardından tekrar Kıbrıs Şehitleri Caddesi önünde toplanan grup, ateş yakarak barikat kurdu. Yolun trafiğe kapatılması üzerine tekrar TOMA'larla müdahalede bulunan polis, göstericilerin Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne kaçması üzerine Çevik Kuvvet ekipleri cadde boyunca eylemci grubu kovaladı. 1. Kordon'a çıkan eylemci grubu burada kıstıran Çevik Kuvvet gözaltı yapmaya başladı.

        VAPURA KAÇTILAR

        Gözaltından kurtulmak için Alsancak İskeleye yanaşan göstericiler vapura bindi. Göstericilerin binmesinin ardından vapurun kalkmasını engelleyen polis de vapura binerek göstericileri gözaltına almaya başladı. Bir göstericinin filikaya sırt çantası sakladığı gören polis, çantaya da el koydu. İncelenen çantadan taş ve megafon çıktı. İkinci müdahaleden sonra tekrar Kıbrıs Şehitleri girişini kapatan gruba, üç TOMA aracı ve çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi müdahale etti. Müdahe sırasında polise havai fişek fırlatan göstericilerin aynı zamanda el yapımı ses bombası yaptıkları görüldü. Plastik şişeye tuz ruhu ve folya kağıdı koyarak yaptıkları ses bombalarını polise fırlatan göstericilerin, bu bombaları yer yer cam şişelere yapıp içine de bilye atarak adeta silah gibi kullandıkları görüldü.

        Gözaltına alınan göstericiler minibüslere bindirilerek emniyete götürülürken, gözaltı işlemini vatandaşlar tencerelere vurarak ve alkışlayarak protesto etti. Son gözaltı işleminin ardından eylemci grup ve polisler alandan ayrılırken kentte hayat normale döndü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ