Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Sultangazi'de HDP İlçe Başkanlığı önünde toplanan bir grup, sloganlar atarak binaya taş ve sopalarla saldırdı. Binada mahsur kalan HDP'lilere yardım için gelen diğer bir grup da bina önündeki grupla karşı karşıya geldi.

        Sultangazi'de HDP İlçe Başkanlığı önünde toplanan bir grup, sloganlar atarak binaya taş ve sopalarla saldırdı. Binada mahsur kalan HDP'lilere yardım için gelen diğer bir grup da bina önündeki grupla karşı karşıya geldi. Yaşanan olaylar sırasında silah sesleri duyulurken, grubun iki HDP'li eylemciye linç girişiminde bulunduğu görüldü. İddiaya göre grup, HDP binasını kuşattı ve partililer bir süre içeride mahsur kaldı. Polis, her iki gruba da müdahale ederken, ilçede olaylar devam ediyor.

        Sultangazi'de öğle saatlerinde HDP'li grup ile başka bir grup arasında başlayan gerginlik, git gide büyüdü. Polisin müdahalesi sonrası dağılan grup, HDP Sultangazi İlçe Teşkilatını hedef aldı. Binayı adeta abluka altına alan mahalleli, taş ve sopalarla camları kırdı. Binada bazı HDP üyelerinin mahsur kaldığı görüldü.

        Bu sırada binada mahsur kalan HDP'lilere yardım etmek isteyen bir başka grup da Gazi Mahallesi'nden yürüyüşe geçti. HDP İlçe Teşkilatı önüne gelen grup, diğer grupla bir kez daha karşı karşıya geldi. İki grup birbirine girince, ortalık adeta savaş alanına döndü. Yaşanan olaylar sırasında silahla ateş açıldı, 1'i polis 5 kişi yaralandı.

        Sultangazi'de gerginlik devam ediyor.

        EMNİYETTE İZİNLER İPTAL

        İstanbul'da başlayan şiddet gösterileri nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü alarm durumuna geçti, bütün izinler kaldırıldı.

        DOLAPDERE'DE GÖSTERİCİLERE MÜDAHALE

        Suriye'nin sınır kenti Komani'ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto etmek amacıyla başlatılan sokak gösterilerini İstanbul'un çeşitli yerlerinde sürüyor. Beyoğlu Dolapdere'de korsan gösteri yapmak isteyen örgüt yandaşlarına polis TOMA ve biber gazları ile müdahale etti. Göstericilerle polis arasında zaman zaman kovalamaca da yaşandı. Eylemciler polislere taş ve sopa ile karşılık verdi. Ardından gaz bombası ile grup dağıtıldı.

        BAĞCILAR'DA MHP BİNASINA SALDIRI

        Bağcılar'da Kobani'de yaşanan olayları bahane eden HDP'li grup, arabaları ateşe verdi. Eylemciler Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Binası'na da saldırdı.Bağcılar'da toplanan HDP'li grup Kobani'de yaşananları protesto etti. Dağılmayan eylemcilere polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Ara sokaklara dağılan eylemciler bir süre sonra tekrar toplandı. Bir otomobili ateşe veren eylemciler MHP İlçe teşkilatına da saldırdı. Bu sırada binada bulunan MHP'lilerin de çatıya çıkarak eylemcilere taş attığı görüldü.Bağcılar'da yaşanan gerginlik sürüyor.

        ATATÜRK BÜSTÜ ATEŞE VERİLDİ

        Esenyurt Fatih Mahallesi Doğan Araslı Bulvarı üzerinde yüzleri maskeli bir grup korsan gösteri yapmak istedi. Çevredeki otomobilleri ateşe veren grup halk otobüslerine de zarar verdi. Çevredeki çöp konteynırlarını devirerek barikat kurdu. Yol üzerinde buldukları maddeleri ateşe veren grup ortalığı savaş alanına çevirdi. Grubun cadde üzerinde bulunan bankalara ve ATM'lere zarar verirken, bir Atatürk büstü molotof kokteylileri ile ateşe verildi

        TAKSİM'DE POLİS MÜDAHALESİ

        İstanbul'da IŞİD 'e tepki bahanesiyle izinsiz gösteri düzenleyen gruplar,Taksim'de Galatasaray Lisesi önünde polise taş, molotof ve havai fişek attılar. Poliste göstericilere su ve gaz ile karşılık verdi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ