Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Eğlenceli mekanların işletmecisi İzzet Çapa, Doğu ile Batı'yı İstanbul'un göbeğinde buluşturacak! Çapa'nın 28 Aralık Perşembe günü hizmete açacağı Al Jamal adlı restoran, hem dekoru hem de mönüsüyle Beyoğlu'na otantik bir hava katacak.

Eğlence dünyasının renkli siması İzzet Çapa, Cahide ve Banlieue-6080'den sonra Beyoğlu'ndaki eski Cahide'nin yerinde, oryantal bir mekan açmaya hazırlanıyor. Deniz Akkaya'nın tanıtım yüzü olarak objektif karşısına geçtiği kulüp-restoran, 28 Aralık'ta kapılarını açacak. İstanbul gece hayatına yepyeni bir tarz getirmesi hedeflenen Al Jamal, hem mönüsü hem de Doğu'nun gizemini yansıtan dekorasyonuyla dikkat çekecek.

HAREM ODALI KULÜP
Tüller, aynalar, Faslı bardaklar, Lübnan'dan gelen tabaklarla Ortadoğu'yu İstanbul'a taşıyan mekanda bir de harem odası olacak. Geleneksel kına geceleri ve özel davetler için tasarlanan harem odası, kavalyesiz eğlenen kadınlar tarafından büyük ilgi görecek! Tasarımcı Sedef Çalarkan'ın Al Jamal için özel tasarladığı çantalar ise moda ve kulüp konseptini Türkiye'de ilk kez bir araya getirecek. Çalarkan'ın çantalarla başlayan koleksiyonu, önümüzdeki günlerde çeşitlenerek aynı mekanda satışa sunulacak.

RAHATLIK ÖN PLANDA
Sloganı rahatlık ve lezzet olan mekanda dekorasyonun temelini; büyük rahat divanlar ve yastıklar oluşturacak. Rahatlığın ön plana çıktığı Al Jamal'in konukları, otantik lezzetler tadacak. Lübnan mutfağının en özel tatlarını, İstanbullular'la buluşturmayı hedefleyen mekanda; dönerli humus, falafel, tabbule gibi Doğu'ya özgü yemekler pişecek.

HER GECE FARKLI MÖNÜ
Konuklara her akşam değişik bir ana yemek içeren fiks mönü sunulacak. Mekanın en iddialı tatlarından biri ise 'oryantal lokum' olacak. 'Arabian Night' isimli kokteyl, aniden ortaya çıkan dansöz, Arapça şarkı söyleyen güzel bir kız ya da birdenbire masada göbek atan garsonlar Al Jamal'in özellikleri arasında yer alacak. Pazar hariç her gün 21.00 ile 01.30 arası eğlence tutkunlarına hizmet verecek mekanda yemek için rezervasyon yaptırmak şart.

HAYYAM'ın dizeleri ilham verdi

 

"Yüzümde pırıl pırıl sevinç gördüğün gün Nice konakları yıkılmıştır gönlümün Dalgıçsan dal, gözlerimin denizine bak Dibinde mahsun bir deniz kızı görürsün..." Ömer Hayyam'ın bu dizeleri; Deniz Akkaya'nın 'Al Jamal' için verdiği pozlara ilham kaynağı oldu. Akkaya'nın çöl bedevilerini anımsattığı fotoğrafları, Barış Aktınmaz Kilyos sahillerinde görüntüledi. Prodüksiyonu ise Çağla Baykal üstlendi.

 

 

BAKMADAN GEÇME