Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Aralarında Suzan Samancı ve Mıgirdiç Margosyan’ın da bulunduğu 35 öykücünün hikayelerinden oluşan kitabı yayına hazırlayan Muharrem Erbey, projenin okurla yazarı buluşturup, edebiyatı sevdirmeyi ve bölge yazarlarını okurla tanıştırmayı amaçladığını ifade etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte kitap alma ve okuma imkânından yoksun kesimlere ücretsiz olarak Kürtçe ve Türkçe yazılmış öykü kitabı dağıtacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ile, aralarında Suzan Samancı ve Mıgirdiç Margosyan gibi tanınmış Diyarbakırlı yazarların da bulunduğu 35 yazarın öykülerinden oluşan bir kitap, başta kitap alma ve okuma imkânından yoksun kesimler olmak üzere tüm Diyarbakırlılara ücretsiz olarak dağıtılacak.

Sekiz aylık bir çalışma sonucunda kitabı yayına hazırlayan Muharrem Erbey, projenin okurla yazarı buluşturup, edebiyatı sevdirmek ve bölge yazarlarını okurla tanıştırmayı amaçladığını belirterek, bölgede uzun yıllar süren çatışma ortamının halkı kitap okumaktan uzaklaştırdığını ifade etti. Erbey, kitap okuma oranlarının Türkiye genelinde düşük olduğunu ancak bölgedeki kitap okuma oranının Türkiye oranından daha düşük olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

“Son çeyrek yüzyıldır özelikle bölgemizde yaşanan olağanüstü yaşam koşulları insanları birçok sosyal aktiviteden ve imkânlardan olduğu gibi okumadan ve kitaplardan da uzaklaştırmıştır. İşte bu imkânsızlığın çokça dile gelmesinden yola çıkarak bireyi, kendi bölgesini, yaşadığı kentin sokaklarını, kendi hikâyesi ile buluşturmak derdini, dert edinerek bu projeye soyunduk.”

İlk etapta beş bin adet basılan seçkide şu yazarların öyküleri bulunuyor:

“Adnan Binyazar, Esma Ocak, Mıgırdiç Margosyan, Fırat Cewerî, Edîp Polat, Suzan Samancı, Sedat Yurtdaş, Musa Dinç, Hasan Kaya, Jaklin Çelik, Cîhan Roj, Dilawer Zeraq, Vecdi Erbay, Mavi Neşe Gölcük, Yaqob Tılermenî, Muharrem Erbey, H. Kovan Baqî, Cafer Solgun, Ronî War, Evdile Koçer, A.Kadir Konuksever, Sîdar Jîr, Evrim Alataş, Mîran Janbar, Yavuz Ekinci, Abidin Parıltı, M. Tuncay Çelenk, Vedat Çetin, Yıldız Çakar, Beni Saadet Erdem, Mehmet Dicle, Özlem Narin Yılmaz, Lorîn S. Doğan, Murat Özyaşar ve Mehmet Polat.”

ANKA

BAKMADAN GEÇME