Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Terör örgütü PKK'nın yola döşediği mayını patlatması sonucu şehit olan Yarbay Melih Gülova, Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu ve er Hasan Güreşen'in cenazeleri bugün memleketlerinde toprağa verilecek. Ankara ve Manisa'daki törene katılan hükümet üyeleri protesto ediliyor.
     
     Manisa:

      Manisa'daki şehit Yarbay Melih Gülova son yolculuğuna uğurlanıyor. Kentte esnaf işyerlerini Türk bayraklarıyla donattı.
      Cenaze törenine katılmak üzere kente gelen TBMM Başkanı Bülent Arınç, protesto ediliyor. Cenazeye katılanlar, "Arınç dışarı", "Hainler dışarı", "Askere uzanan eller kırılsın" sloganları atıyor.
     
     Ankara:

      Şehit Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu için Kocatepe Camii avlusunda cenaze töreni düzenleniyor.


İZLEMİK İÇİN TIKLAYIN


      Törene Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Başkanvekili Haşim Kılıç, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ve kuvvet komutanları katılıyor.
     
     Hükümete protesto

      Törende Cumhurbaşkanı Sezer, Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ve kuvvet komutanları vatandaşlar tarafından alkışlanırken, AK Parti'li bakanlar sert tepki ile karşılaştı.
      "AKP dışarı" sloganlarının atıldığı törende AK Parti'li bakanlar uzun süre protesto edildi. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de törende protesto edilmedi.
      Törende, Türk bayrakları taşınarak "Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atıldı.
     
     İstanbul:

      İki çocuk babası piyade er Hasan Güreşen'in Gaziosmanpaşa'daki evinin önünde düzenlenen törende, terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı. Türk bayrakları ve Güreşen'in fotoğraflarıyla süslenen sokaktaki tören sırasında, şehidin yakınları ve vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.
      Burada toplanan grup, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Güreşen'in cenazesi, daha sonra Eyüp Rami'deki işyerlerinin önüne getirildi. Büyük bir Türk bayrağının asıldığı işyerinin önündeki tören sırasındada vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.
      Şehit erin cenazesi, Levent Camii'ne götürülmek üzere konvoy eşliğinde buradan ayrıldı.
     
     Şırnak'ta PKK tuzağı: 3 asker şehit

      Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde 9 Haziran'da karayoluna terör örgütü PKK üyelerince döşenen uzaktan kumandalı patlayıcının patlatılması sonucu 1 yarbay ile 1 binbaşı ve 1 er şehit olmuş, 5 asker de yaralanmıştı.
      Olayın ardından bölgeye çok sayıda asker sevkedilmiş, hava destekli geniş çaplı operasyon başlatılmıştı.

BAKMADAN GEÇME