Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Vekili Mehmet Temel velilere, ''Çocuklarınız arzu edilen başarı seviyesine ulaşmamış olabilir. Bu durum karşısında lütfen çocuklarınıza anlayışla, sevgiyle yakalaşın'' dedi. İlköğretim ve orta öğretim okullarındaki yaklaşık 15 milyon öğrenci bugün karne alarak, yaz tatiline girdi.

2006-2007 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Keçiören'de Osman Hamdi Bey İlköğretim Okulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törende konuşan Temel, eğitim öğretim yılında, velilerin de çocuklarına destek olmak için oldukça yorulduğunu belirterek, '' Çocuklarınız arzu edilen başarı seviyesine ulaşmamış olabilir. Bu durum karşısında lütfen çocuklarınıza anlayışla, sevgiyle yakalaşın'' dedi.

Temel, öğrencilerin dinlenmeyi hak ettiklerini, ancak tatilde okumaya zaman ayırmalarını isteyerek, şunları söyledi: ''Daha çok bilgiye ihtiyacımız var. Bizi Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıracak olan sizlersiniz. Onun için güçlü olmak zorundayız. Bunun için de daha çok bilgiye sahip olmamız gerekiyor. Bilgi kimdeyse güç ondadır.'' Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta, bugün Başkentte 838 bin öğrencinin karne alacağını, 54 bin öğretmenin de tatile gireceğini bildirdi. Eğitimin başkentini Ankara yapabilmek için çok çalıştıklarını belirten Balta, göreve geldiklerinden bu yana Ankara'da 22 bin derslik yapıldığını kaydetti.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ise eğitimin önemine değinerek, ''Birçok şeyden tasarruf edilebilir, ancak eğitimde tasarruf olmaz'' dedi. 21. yüzyılın bilgi çağı olduğunu anlatan Altınok, öğrencilerin tatilde zamanlarını kitap okuyarak geçirmelerini söyledi. Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi gösterilerini sundu. Daha sonra, sınıf birincilerinin karnesi protokoldekilerce verildi. Ana sınıfını bitiren minik öğrenciler ise giydikleri cübbe ve keple ilgi odağı oldular. Törene katılan yetkililer, öğrencilerle fotoğraf çektirdiler, sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıttılar ve onlarla sohbet ettiler.

İSTANBUL'DA KARNE TÖRENİ

2006-2007 eğitim öğretim yılının kapanışı dolayısıyla İstanbul'da Tabiiyeci Mehmet Emin Ergun İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Beşiktaş'taki okulun bahçesinde yapılan törende Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 2006-2007 eğitim öğretim yılının kapanışı dolayısıyla yayınladığı mesajı okundu.

İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Dinç törende yaptığı konuşmada, bu eğitim ve öğretim yılının çok verimli ve başarılı geçtiğini belirterek, İstanbul'da 2 bin 582 okulda eğitim gören 2 milyon 322 bin öğrenci ile 82 bin öğretmenin tatile girdiğini söyledi. Dinç, ''Veliler başarısız olan çocuklarına anlayışla yaklaşmalı ve çocuklarının başarıyı yakalamaları için onlara destek olmalıdır'' dedi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Vekili Saadettin Pircioğlu da, ''2006-2007 eğitim öğretim yılı barış ve huzur içerisinde geçmiştir. Bunda katkısı bulunanlara teşekkür ediyorum'' diye konuştu. Pircioğlu, bugün ilköğretim sıralarında oturan çocukların cumhuriyetin yarınları olduğuna işaret ederek, her Türk gencinin Atatürk'e layık olmak için çok çalışması gerektiğini söyledi. Törende öğrencilerin şiirler okumasının ardından karnelerin dağıtımı gerçekleştirildi.

(AA)

BAKMADAN GEÇME