Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından, UNESCO'nun 2007'yi "Mevlana Yılı" ilan etmesi nedeniyle hazırlanan "Aşk Ocağında Can Olmak-İnsanlığın Mirası: Mevlana Celaleddin-i Rumi" sergisi, Ayasofya Müzesi'nde açıldı.
Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Celil Güngör, "Mevlana Yılı" nedeniyle düzenlenen etkinliklerin yurtiçinde ve yurtdışında devam ettiğini söyledi. Güngör, "Ayasofya, yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettiği mekânlardan biri konumundadır. Sergiyi burada açmakla, onlara Mevlana'nın hayat felsefesini tanıtmayı hedefledik" dedi.
Küratör Ekrem Işın da Ayasofya ve Mevlana'nın buluştuğu serginin, ziyaretçilerin Mevleviliği yakından tanımalarına vesile olacağını belirtti.
Çeşitli müzelerden derlenen 190 özgün eserin yer olduğu sergide, Mevlevilerin çile odası, mutfak gibi bölümlerde kullandığı özel eşyaların yanı sıra elbiseler, enstrümanlar, Mevlevi hattatların eserleri ve elyazması mesneviler tanıtılıyor.
Sergi, 12 Ağustos 2007 tarihine kadar pazartesi günleri hariç her gün 09.00-18.30 saatleri arasında gezilebilecek. Her ayın ilk pazartesi de ücretsiz.

(Milliyet)

BAKMADAN GEÇME