Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, özel bir veterinerlik kliniği tarafından ilginç bir seçim hazırlığı başlatıldı. Halkın en çok tercih ettiği inek ırkını belirlemek için hazırlanan oy pusulaları halka dağıtılmaya başlandı. Oy pusulalarını alan Tatvanlılar, 7 Temmuz'da sandık başına gidip en verimli gördükleri inek ırkı için oy kullanacaklar.
Türkiye, 22 Temmuz'da yapılacak olan genel seçimlere hazırlanırken, Tatvan'a ise ilginç bir uygulama başlatıldı. Vatandaşların dikkatini hayvancılığa ve 30 Haziran'da açılacak olan 39. Tatvan Doğu Anadolu Fuarı'nda yapacakları etkinliğe çekmeye çalışan Çağrı Veteriner Kliniği sahibi veteriner hekim Hakan Yavuz, büyükbaş hayvan ırklarının yer aldığı pusulalar bastırdı. Simental, Montofon, Holştayn ve Yerli ineklerin fotoğraflarını yer aldığı oy pusulalarını vatandaşa dağıtan Yavuz, herkesi 7 Temmuz'da fuar alanına koyacakları sandıkla oy kullanmalarını istedi. 7 Temmuz'da sandık başında olacak olan Tatvanlılar, burada tercih ettikleri ineği seçecekler.
Her yerde siyasetin konuşulduğunu, vatandaşların kafalarında oy pusulalarının daha rahat yer alacağını söyleyen Yavuz, bu nedenle böyle bir uygulama yaptığını belirtti. Yavuz, halkın da pusulalara büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Bölgemizin tek geçim kaynağı olan hayvancılıktır. Halkımıza bilinçli bir hayvancılığı nasıl yapılması gerektiği konusunda zaman zaman anlatıyoruz. Ancak seçim üzeri olmasından dolayı insanların beyni seçime odakladığından böyle bir pusula düşündük. Halkın dikkatleri hayvancılığa çekmek için yaptırdığımız oy pusulalarında, insanlara fotoğraflarını koyduğumuz 4 inek ırkı seçeneğini sunuyoruz. Bunlar, Simental, Montofon, Holştayn ve yerli ineklerdir. Vatandaşlarımız hangi ırkı benimsiyorsa, dağıttığımız oy pusulasıyla birlikte 7 Temmuz'da fuar alanına kuracağımız sandıkta oy kullanıp bunu belirleyecek. Hangi hayvan ırkının daha verimli olacağı, hangisinin daha iyi et ve süt vereceğini ve hangi ırkın iklim koşullarına daha uygun olduğu konusunda halkın düşüncesini öğrenmek istedik. Tatvan'da bir haftadır pusulaları dağıtıyoruz, ilçenin bir çok yerine oy pusulalarından oluşan pankartlar astık. Şu anda ilçede genel seçimin dışında bizim yapacağımız 'Hayvan seçimi' konuşuluyor. Artık gündem oluştu, bu da sevindirici bir olay" dedi.
Harmanlı Köyü Muhtarı Keleş Gencer de, hayvancılıkla yakından ilgilenen ve halkı bu konuda bilinçlendiren veteriner kliniği çalışanlarına teşekkür ederek, "Her konuda bize yardımcı oluyorlar. Onlar sayesinde daha bilinçli hayvancılık yapmaya başladık. Son yaptıkları oy pusulası uygulaması son derece güzel. Tüm Tatvan halkı bunu konuşuyor. Ben ve köylülerim 7 Temmuz'da inek ırkını seçmek için sandık başına gideceğiz" ifadelerini kullandı.

 

İHA

BAKMADAN GEÇME