Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsleri İşletmesi (İDO) tarafından Avusturalya'dan alınan ve geçtiğimiz Mayıs ayında hizmete giren "Osmangazi" isimli feribotun otomatik kapısı açılmayınca, yüzlerce yolcu ve araç feribotta mahsur kaldı. Teknik bir arızadan kaynaklanan olay sonrasında İDO görevlileri, elle kapakları açıp yolcuları ve araçları tahliye etti.

Alınan bilgiye göre, dün saat 17.30'da Yenikapı'dan kalkan Osmangazi feribotu, saat 18.45 sıralarında fırtınaya rağmen Güzelyalı iskelesine yanaştı. Yolcu ve araçların dışarı çıkması beklenirken, otomotik kapı teknik bir araza sebebiyle açılmadı. Bu esnada yolculardan birinin baygınlık geçirmesi üzerine, iskeleye ambulans çağrıldı. Bu sırada teknik görevliler, yaklaşık 1 saat süren çalışma sonrası kapıyı elle açarak, yolcuları ve araçları tahliye etti. Feribotta baygınlık geçiren şahsın ciddi bir sağlık probleminin olmadığı öğrenildi.

1 saat geçikmeli de olsa feribottan inen yolcular, seferlerden çok memnun olduklarını ancak acil durumlar için farklı bir alternatif yol bulunmasını istedi.

İHA

BAKMADAN GEÇME