Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Beyoğlu’nda geceyarısı kendisini soymak isteyen saldırganı 150 metre kovalayan ünlü spor yorumcusu Erman Toroğlu: Yanımda birşey olmasa kovalamazdım. Oraya yanınıza birşey almadan gitmeyin

ÜNLÜ spor yorumcusu Erman Toroğlu dün Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesinde Beyoğlu’nda başından geçen olayı anlatarak buraya gitmek isteyenlere önerilerde bulundu. İşte Toroğlu’nun “Beyoğlu çok değişmiş” dediği yazısı:

“Yıllardır Beyoğlu’na bayılırım. 1966’larda, 2’nci ligdeki Güneşspor’da oynarken, İstanbul’a maça geldiğimizde Tepebaşı’nda bir otelde kalırdık. Şimdiki TRT binasının olduğu yerde bir park vardı, önce orada ufak bir ter idmanı yapardık. Duşumuzu aldıktan sonra Beyoğlu’nun keyfini çıkara çıkara yürüyerek, Hacı Salih Lokantası’na giderdik. Ayhan Işık’tan Türkan Şoray’a, Sevda Ferdağ’dan Ekrem Bora’ya kadar, kimi ararsanız, orada yemek yerken görürdünüz. Kravatlı insanlar, güzel giyinmiş bayanlar.

VAKKO SİMGEYDİ
Sonra Beyoğlu kabuk değiştirmeye başladı. Taa ki, Vitali Hakko olaya el atana kadar. Vakko, Beyoğlu için bir simgeydi. Ve Beyoğlu’nu tekrar kurtarma operasyonları başladı. Şu anda Beyoğlu’nda 14 bin civarında eğlence yeri var. Ama bir gün baktım, Vakko’nun vitrininde bir kağıt ve mağazanın ışıkları sönmüş. Bir veda yazısı bırakmışlar... Okudum, içim cız etti... Vakko Beyoğlu’nu terk etmişti. Sırtımı vitrine döndüm, şöyle bir Beyoğlu’na yukarıdan aşağı baktım. O ışıl ışıl Beyoğlu kapkaranlıktı. İnsanlar birbirlerinin üzerine yürüyorlardı. Arada sırada polisleri görüyordum ama ara sokaklarda polis namına kimse yoktu.

ADAMA TOKADI BASTIM
Şimdi polis diyebilir ki, “Hayır arkadaş, biz her yere giriyoruz...” Daha geçen hafta cumartesi günü, hem de tam Galatasaray Lisesi kapısının karşısında biri beni çarpmaya kalktı. Adama tokadı bastım. Adam kaçmaya çalışınca da peşinden gittim. En az 150 metre kovaladım, ama Galatasaray Lisesi’nin arkasındaki karanlık bir ara sokakta kayboldu. Bu kadar mesafe koşarken bir tek vatandaş benimle beraber geldi.

ESKİ BEYOĞLU YOK
Bir arkadaşım polislere olayı anlatınca, onlardan gelen cevap daha da ilginçti: ‘Erman Hoca’yı erketeye almışlar. Keşke o ara sokaklara girmeseydi...’

Yani bundan sonra Beyoğlu’na çıkarsanız, o eski Beyoğlu yok. Zaten karanlık olunca herkes işini daha kolay görüyor... Veya yanınızda münasip bir şey taşıyacaksınız. Yani kendi işinizi kendiniz göreceksiniz. Zaten benim yanımda da bu münasip şeylerden biri olmasaydı, adamı 150 metre kovalamazdım.

BAKMADAN GEÇME