Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Lerzan üniversite yıllarında Fransa’ya gittiğinde çok ünlü bir Türk işadamı onu görmüş. Onunla bir gece geçirmek için 200 bin dolar teklif etmiş

Lerzan Mutlu'nun ikinci albümü yeni piyasaya çıktı. Sıcacık, dumanı üstünde tütüyor. Ne zamandır, kendisiyle tanışmak istiyordum. Albüm bahane oldu, müzik şirketinde buluştuk. Aman Allahım ne tatlı bir kadın öyle, bıcır bıcır, candan, güleryüzlü... Pek bir kaynaştık. Ne sordumsa cevap verdi, ortaya çok beğeneceğinizi umduğum bu söyleşi çıktı.

Şarkıcılık, sunuculuk işlerine başlayalı ne kadar zaman oldu?

 Kaç yaşındasınız? 2001 yılının Nisan ayıydı. 27 yaşındayım, Şubat'ta 28'e basacağım.1977 doğumluyum.

Bu kadar kısa bir süre içinde çok yol katetmenizi neye bağlıyorsunuz?

Hep şunu söylüyorum; 'sesin güzel mi' diye sorarsan, güzel derim. 'Güzel misin' dersen, 'bilmiyorum' derim. 'Akıllı mısın' dersen, inanılmaz akıllıyım. Hayatta tek inandığım şey aklım. nParanın güç olduğunu kabul ediyor musunuz? Parayı çok sevmem ama para bir güçtür. Parayı ikinci planda severim. Başarıyı daha çok seviyorum.

Bu camiada sizi çekemeyen çok mu?

Oooo, hem de nasıl... Ellerinde olsa gırtlağımı sıkıp beni kenara atarlar. Bakın bugün Türkiye'de zirveye çıkmış kadınların hepsi 47-48 yaşlarında. Çünkü 35 yaşında şöhreti yaşayan bir Sibel Can vardır. Hiç 30'lu yaşlarında yoktur. Çünkü yenilere engel olmuşlar. Pes ettirmişler, arkadan gelenlere...

BİLGİLİ’YLE 8 AY AŞK YAŞADIK

 Aşk hayatınız kurcalanıp duruyor... Yeni birisi girmiş hayatınıza, bir futbolcu... 8 aydır hayatımda bir Allah'ın kulu yok halbuki. Bekarım, birlikte olacağım kişi de bekar olacaktır, dolayısıyla söylememem için hiçbir sebep yok. nBir ilişkiye çabuk başlar mısınız? En az 4 ay lazım! Ayrılınca da bir senede kendimi toparlıyorum. Çünkü erkekler hep canımı acıtıyor. nAldatılıyor musunuz? Aldatılıyorum. Büyük Sherlock Holmes'üm. Takip ettim ve yakaladım. Karşısına çıktım, gülümsedim, öyle şapşal şapşal ortada kaldı.

Hazmetmek zor olmuyor mu ihaneti?

O bitmiştir benim için, af yok. Fakat çok üzülürüm tabii, çok ağlarım. Serdar Bilgili'den önce 6 yıllık bir ilişkim vardı. Çok yas tuttum, 2 sene. Bilgili'yle aşk yaşadınız ve inkâr etmediniz. Evet, yaşadım neden inkâr edeyim? 8 ay sürdü.

 YURTDIŞINDA BULUŞUYORDUK

 Serdar Bilgili için bir kadınla 8 ay epey uzun bir süre olmalı değil mi?

 Daha uzun olabilirdi. Ben işimi ön plana aldım. İlk adımı o attı... Tam 3 ay uğraştırdım onu. Benim için cinsellik ikinci plandadır.

Yurtdışında mı buluşuyordunuz?

 Evet. Genelde İtalya’ya gidiyorduk.

Sizi kıskanıyor muydu?

Kıskançtır. Ama bana karışmadı. Herkes onu çapkın zanneder ama duygusaldır.

YILLARDIR SAKLADIĞI TEKLİF

Yakışıklı, gözde bir bekardan ayrılmak zor olmadı mı sizin için?

 O zaman ben sana bir şey itiraf edeyim, hayatıma dört erkek girdi, hiçbiri yakışıklı değildi. Hepsi çirkin erkeklerdi. Serdar'ın çok yakışıklı olması önemli değildi.

Neden ayrıldınız?

Sürekli yurtdışında buluşuyorduk ve ben hakikaten işlerimi yapamaz oldum. Ben uzaklaşınca, öyle öyle bitti. "Binbir Gece" adlı diziyle gündeme gelen, çok revaçta olan bir konu hakkında size soru sormak istiyorum.

Hiç ahlaksız bir teklif aldınız mı?

Evet, aldım. Hem de şarkıcı olmadan önce... İsviçre'de okuyordum. Fransa'ya geçtik arkadaşlarla... Kumarhaneye gittik. Bir bey tek başına rulet oynuyordu. Türkiye'nin en önemli isimlerinden biriydi... "Seven" (Yediye koyun) dedim. Yedi kazandı. Bana "Bu sizin, bana şans getirdiniz" dedi. Şok olduk. Kumarhane müdürü kız arkadaşımın yakın arkadaşıydı. Müdür, ertesi sabah ona telefon açmış. Akşamki adamın benimle bir gece geçirmek karşılığında 200 bin doları gözden çıkardığını söylemiş. Üstelik o müdüre de yüklü bir para verecekmiş. Bu olay 1996 yılında oluyor.

 Kim bu adam?

 Çok ünlü bir isim. Yaşı biraz büyük bir işadamı...

Cevabın ne oldu?

Kızdım, sinirlendim. O adam da beni görebilmek için tatilini bir hafta uzatmış. Şu anki aklım olsa terslerim. O an bir şey diyemedim tabii.

Sonra Türkiye'de gördün mü o adamı?

Gazetelerde gördüm. Benim o kız olduğumu eminim bilmiyordur. Adımı bilmiyordu çünkü. nArtık bilecek ama!!! Oldu, aman ne güzel.

SEDA SAYAN’LA YAN YANA GETİRİLMEKTEN RAHATSIZIM

Kendinizi Seda Sayan'a benzetiyor musunuz?

Hiç alakamız yok. Ben hayatım boyunca okul okudum, aşk hayatlarımız hiçbir zaman aynı değil. Ben istikrarlı ilişkiler yaşıyorum. Jenerasyon farkımız var. Ben, yan yana getirilmekten bile rahatsızım. Benim hiçbir estetiğim yok.

Geçen sene sabah programınıza ne oldu da, apar topar bitti?

 Bu programı yapıyor olmak ona rahatsızlık verdi. Banu Alkan'ın benim programıma gelip, bende konuşması bahane oldu. Halbuki daha önceden bana nasıl çelme takacağını düşünüyordu.

Seda sizi rakip mi gördü?

 Onu kendime rakip görmüyorum ki? Ben üniversiteliyim, o çapta birisiyle yan yana getirilmek beni rahatsız eder. Şu köstekleme hadisesini bir açıklar mısınız... Ne uğraşıyorlar benimle anlatamam sana, televizyon programlarına falan çıkartmamaya çalışıyorlar. Annem yaşındaki bir kadın kalkıyor, benimle uğraşıyor...

BUGÜN / Şebnem Özuzcan

BAKMADAN GEÇME