Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Vietnam'da yapılacak Miss Universe 2008 Kainat Güzellik Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek Sinem Sülün (19), ''Bize sahip çıkılırsa, imkan tanınırsa ülkemizi daha iyi tanıtmaya gayret ederiz'' dedi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Vietnam'da 14 Temmuzda yapılacak, çeşitli ülkelerden 128 güzelin katılacağı Miss Universe 2008 Kainat Güzellik Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek Sinem Sülün (19), ablası Gizem Sülün (21) ile Nevşehir'e geldi.

Yarışma kapsamında Vietnam'da gösterilecek tanıtım filminin çekimleri için Nevşehir'e gelen iki kardeş, Nevşehir Gazeteciler Cemiyetinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yarışmayla ilgili bilgi veren ve öz geçmişini anlatan Sinem Sülün, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığından destek istedi.

2005 yılından beri çeşitli güzellik yarışmalarına katıldığını, Ege Kraliçesi, En İyi Vücut Güzeli seçildiğini ve Miss Turkey 2007 Güzellik Yarışması'nda Türkiye ikinciliği elde ettiğini ifade eden Sinem Sülün, kendisine güvendiğini ve kainat güzeli seçilebilmek için elinden geleni yapacağını söyledi.

Yarışmada hem Türkiye hem de Kapadokya'yı en iyi şekilde tanıtmayı hedeflediğini belirten Sülün, Nevşehir ve Kapadokya'da tarihi ve turistik mekanlarda tanıtım filmi çekeceğini, bu filmi Vietnam'da dağıtarak izlenmesini sağlamaya çalışacağını kaydetti.

Yurt dışında Türkiye'nin iyi tanıtılamadığını ifade eden Sülün, ''Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığımız biz güzellere sahip çıkmalı. Çünkü bizler uluslararası yarışmalara da katılarak ülkemizi temsil ediyoruz. Bize sahip çıkılırsa, imkan tanınırsa ülkemizi daha iyi tanıtmaya gayret ederiz'' diye konuştu.

Miss Turkey 2007 Güzellik Yarışması'nda ''En İyi Yürüyen Güzel'' seçilen abla Gizem Sülün de ailelerinin her zaman kendilerine destek olduğunu, kardeşiyle birlikte Türkiye'nin tanıtılmasına çalıştığını söyledi.

Gizem Sülün, ''Kardeşimin üstün bir başarıyla Vietnam'dan döneceğine inanıyoruz'' dedi.

BAKMADAN GEÇME