Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), gelenekselleşen iftar yemeklerine bir yenisini daha ekledi. Bu yıl da “Dinler Arası Hoşgörü’’ felsefesinden yola çıkarak düzenlenen iftar yemeği, 11 Eylül Perşembe günü Four Seasons Hotel’de gerçekleşti. TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut’un ev sahipliğini yaptığı yemek, din, siyaset ve iş dünyasının ünlü simalarını bir araya getirdi.

Üst düzey birçok siyasetçi, din ve iş adamının yer aldığı iftar yemeğine, İstanbul Müftü Yardımcısı Ömer Kardaş, Ermeni Katolik Ruhani Reisi Ohannes Çolakyan ve Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Filüksinos Yusuf Çetim gibi din adamlarının yanında, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve çeşitli ülke konsolosluklarından temsilciler de katıldı. Yemekte, Demet Sabancı Çetindoğan, Suzan Toplusoy, Deniz Ülkü Arıboğan, Dilek Hanif, Sevgi Aksoy, Zehra Neşe Kavak, Şükrüye Gülden Yılmaz ve Sema Güral Sürmeli gibi TİKAD üyeleri de yer aldı.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, Ramazan Ayı’nın, farklı dünya görüşlerine sahip insanları biraraya getirme açısından büyük önem taşıdığını belirtti. “Türkiye’deki dini ve kültürel farklılıklar eksiklik değil, zenginlik göstergesidir” diye konuşan Bulut, her yıl düzenledikleri iftar yemeği ile herkese örnek olacak bir dostluk ortamı yaratmayı amaçladıklarını ifade etti.

Konuşmasında dinler arası diyaloğa da dikkat çeken Bulut, “Aynı topraklar üzerinde yaşayan farklı dinlere mensup insanların birbirlerini kardeş olarak kucaklayabilmelerinin yolu, ancak ‘Dinler Arası Hoşgörü’ bilincine sahip olmalarıyla mümkündür. Biz de TİKAD olarak bu bilincin yaratılmasına ve zenginleşmesine katkı sağlamak amacıyla bir araya geliyoruz” dedi.

ABD’ye düzenlenen terör saldırısına da değinen Bulut, “ABD’yi hedef alan 11 Eylül saldırılarının bugün yıldönümü. Saldırının 7. yılında bir kez daha anlıyoruz ki hangi milletten ve dinden olursak olalım terör örgütlerine karşı birleşmeliyiz. TİKAD olarak bu düşünceyle hareket ediyoruz. Tüm dünyada sevginin, barışın, ilmin, adaletli gelir dağılımının sağlanması için çalışmalar yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” dedi.


BAKMADAN GEÇME