Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Haiti'de 8 Türk vatandaşı kaçırıldı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Haiti ve Dominik yerel medyasının bildirdiğine göre Haiti'de 8 Türk vatandaşı Dominik Cumhuriyeti'nden otobüse bindikten sonra Haiti'de kaçırıldı.

        Haiti24 haber sitesi olayın Croix-des-Bouquets yakınında yaşandığını bildirirken, otobüste ayrıca Haitili ve Dominikli kişilerin de bulunduğunu aktardı.

        Haiti Ulusal Polisi henüz konuyla ilgili yorumda bulunmadı. Türkiye'nin Santa Domingo Büyükelçiliğinin resmi makamlarla temasının sürdüğü belirtildi.

        Daha önce başka kaçırma vakalarının da yaşandığı Haiti'nin başkenti Port-au-Prince yakınlarında gerçekleşen olayın ardından Haiti'ye akredite Türkiye'nin Santa Domingo Büyükelçiliği, Haiti ve Dominik Cumhuriyeti nezdinde girişimlere başladı.

        REKLAM

        Fidye amaçlı silahlı bir grup tarafından kaçırıldığı öğrenilen yolcuların en kısa sürede salıverilmesi için resmi makamlarla yakın temasın sürdüğü belirtildi.

        BAKAN ÇAVUŞOĞLU: DURUMU TAKİP EDİYORUZ

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı: "Haiti'de kaçırılan otobüsteki Türk vatandaşlarının durumunu takip ediyoruz, bir kriz masası kurdular şu anda Haiti'de, Fahri konsolusumuz da takip ediyor, en kısa zamanda kurtarmak için.

        Fidye için kaçırıldıkları düşünülüyor. Şu an sağlık durumlarıyla ilgili olumsuz bir şey yok."

        Ülkede Devlet Başkanı Jovenel Moise'nin geçen sene öldürülmesinin ardından çeteler giderek güç kazandığı biliniyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ