Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin İsyan etti! Harika Avcı'dan "Öldü!" haberlerine yanıt: Zavallılar! - Günün magazin haberleri
        1

        80'li yılların aranan isimlerinden olan ve uzun süredir gözlerden uzak bir yaşam sürdüren Harika Avcı, hakkında çıkan "Öldü!" haberlerine tepki gösterdi.

        2

        "KUYUMU KAZANLAR ÇOK OLDU"

        Bir YouTube programında kendisinden söz edilmesine sinirlenen 62 yaşındaki Avcı, tepkisini şu açıklamayla dile getirdi:

        Görüntüme para ödülü koyan, beni öldü olarak haber yapıp eğlenen zavallılar. Sizler nasıl bir omurgasızsınız? Her lafınız yalan. Daha önce de ‘Ulaştım programa gelecek.’ dediniz. Ne zaman bana ulaştınız da ‘Geleceğim’ dedim? Reyting için, takipçi artırmak için gözünüz dönüyor. Ben bir döneme assolistliğimle damga vurmuş, albümleri, filmleri olan hatta programlar sunmuş biriyim. Beni dilinize dolamadan önce birkaç kez düşünün. En büyük servetim sesim ve sevenlerim. Sahneye dönmem de bir kararıma bakar. Aklım başımda çok şükür.

        Harika Avcı ayrıca "kendisine oynanan oyunlar" yüzünden mesleğinden uzak kaldığını ifade ederek, "Neden ortalarda olmadığım ve özel hayatım kimseyi alakadar eden bir mevzu değil. Dünden bugüne üzerime oynanan oyunları konuşun, yazın. Bu kadın nasıl oldu da çekti kendini? Arkamdan iş çevirenler, kuyumu kazanlar çok oldu. Yüreğiniz varsa sebep olanları bulun çıkarın." ifadelerini kullandı.

        3

        "EMEKLİLİĞİ REDDETTİ" İDDİASI

        Öte yandan ünlü ismin, daha önce de maddi zorluklar yaşadığı ileri sürülmüştü. Bir pansiyona yerleştirilen Avcı'nın ev kirası ve faturalarını bir iş insanı ile hayranının ödediği haberleri medyada yer almıştı.

        Ardından Avcı'nın emekliliği reddettiği ileri sürülmüştü. Sanatçının ev kirasını ödeyen iş insanının, Harika Avcı'nın emeklilik işlemleri için resmi görüşmeler yaptığı, Avcı'nın da "Ya duyulursa?" diyerek, bu durumu kabul etmediği iddia edilmişti. Harika Avcı'nın teklifi kabul etmiş olsa, 5 bin TL emekli maaşı alacağı da ileri sürülmüştü.

        4

        İSYAN ETTİ: KINIYORUM!

        Hakkında çıkan haberlerin ardından suskunluğunu bozan Avcı, konuyla ilgili "Benimle uğraşmayı alışkanlık haline getirmiş bazı kişiler ve mecralar tarafından ortaya atılan yeni bir haberin varlığını öğrenmiş bulunmaktayım." diyen sanatçı, "Haber hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Benim üzerimden bu tip haberler yaptırtan, yapan ve yayanları kınıyorum." ifadelerini kullanarak isyan etmişti.

        5

        "ŞAHSIMA YÖNELİK BİR ALGI OPERASYONU!"

        Daha önce de Harika Avcı'nın fazla kilolarından kurtulmak için bıçak altına yattığı ileri sürülmüştü. Yaşadığı maddi krizler ve bunalım nedeniyle sahnelerden uzak olan Avcı'nın eski günlere dönmek için bu kararı aldığı da iddia edilmişti.

        Harika Avcı, hakkında çıkan haberlerin ardından konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Sessizliğini bozan ünlü isim, "İtibarsızlaştırmak, karalamak, hedef göstermek için şahsıma yönelik bir algı operasyonudur gidiyor ve kasıtlı olarak olaylar olduğundan farklı gösterilmeye çalışılıyor. Nefrete sevk eden, manipülatif, abartılı, asılsız, adaletsiz, vicdan yoksunu ithamlarla iddialarla karşı karşıya getirilip, polemiklere çekilmek isteniyorum." demişti.

        "Hiç tanımadığım ya da haklı nedenlerle ilişiğimi kestiğim insanlar bile utanmadan benimle ilgili bir de şov peşine düşüyorlar. Bunlar iyi taktikler ama tutmaz." ifadelerini kullanan Harika Avcı, "Öncelikle samimiyetsizler ve inandırıcı değiller. Dahası taraflı ve çelişkili oldukları her hallerinden görülüyor, üstelik tepki de alıyorlar. Çünkü Türk halkı zekidir, ben bir açıklama yapmasam dahi, kimi nereye koyacağını çok iyi bilir. En derin sevgi ve saygılarımla canlarım..." diye konuşmuştu.

        6

        "YENİ AMELİYAT OLMADIM"

        Avcı, ayrıca sözlerini, "Bu arada şu fotoğraf meselesi... Ben tüp mide ameliyatı yeni olmadım. Araştırmadıkları nasıl da bariz. 20 Ocak 2017'de paylaşılan bir fotoğrafı sanki yeniymiş gibi veriyorlar. Ayrıca o açıdan kim fotoğraf çekilirse çekilsin öyle çıkar." şeklinde noktalamıştı.

        7

        "ZORLUKLAR YAŞADIĞIM DOĞRUDUR"

        Ünlü isim, uzun süredir maddi sıkıntılar yaşadığı ve ev kirasını ödeyemediğine ilişkin haberler sonrasında da açıklamada bulunmuştu.

        "Zorluklar yaşadığım doğrudur. Ancak bunlar çözülemeyecek problemler değil." diyen Avcı, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

        Sevgili ve değerli basın mensupları ve kıymetli sevenlerim... Birkaç gündür basında konuşulanları üzülerek seyretmekteyim. Her insanın hayatında olabilecek geçmişten gelen problemlerden kaynaklı birtakım zorluklar yaşadığım doğrudur. Ancak bunlar çözülemeyecek problemler değil. Ancak şu anda takdir edersiniz ki; bu konular ile ilgili konuşmak istemiyorum. Hiçbir yerde zorla tutulmuyorum ve insiyatifim dışında hareket etmiyorum. Ben ezelden beri kendi sorunları ile kendi bildiğim yöntemlerle başa çıkmayı seven bir karaktere sahibim. Kısa zaman içerisinde problemleri çözülebilir hale getireceğimden eminim. Rica ediyorum; hayatım ile ilgili fikir sahibi olan ya da olmayan herkes, içine dahil olmadıkları konularla ilgili gıyabımda yorum yapmasın. Bu tür konularla ilgili anlayışınızı rica ederim. Basın mensuplarına ve kıymetli sevenlerime en güzel dileklerimle... İlginiz için çok çok teşekkür ederim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ