Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Meclis gündemi: Gara! Son dakika: Bakanlar bilgi verecek
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        TBMM Genel Kurulu'nda down sendromlu ve otistik bireylerin sorunları, nadir görülen hastalıklar ile tıbbi aromatik bitki çeşitliliğinin korunmasına ilişkin araştırma komisyonu raporları görüşülecek. Görüşmeler saat 15.00'te başlarken, gündem dışı konuşma yapacak olan Milli Savunma Bakanı ve İçişleri Bakanı Gara Operasyonu hakkında Meclis'e bilgi verecek.

        ÖNCE CHP ve İYİ PARTİ İLE GÖRÜŞME

        Milli Savunma Bakanı Akar ve İçişleri Bakanı Soylu, saat 12.00'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etti. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da iki bakana eşlik ederken, CHP Sözcüsü Faik Öztrak da toplantıya katıldı. Görüşme 50 dakika sürdü.

        .png
        .png

        Akar ve Soylu, saat 14.00'te İYİ Parti'ye giderek burada Genel Başkan Meral Akşener ile bir araya geldi.

        AK PARTİLİ ZENGİN: PARTİLER NEREDE DURDUĞUNU NETLEŞTİRMELİ

        AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, dün yaptığı açıklamalarda ise siyasi partilere çağrıda bulundu. Zengin, "Yapacağımız gündem dışı görüşmeden sonra siyasi partilerin her birinin hiç itirazsız nerede durduğunu belirtmesi gerekiyor" dedi.

        REKLAM

        Zengin, “Konuyla ilgili en doğru bilgiyi hem Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar hem de İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Genel Kurul’da gündem dışı konuşma bahseden iç tüzüğün 59/2 maddesine binaen yarın Genel Kurul’da bilgi vermelerinin doğru olacağını tavsiye etti. Yarın her iki Bakanımız Genel Kurul’da gündem dışı konuşma yapacaklar" dedi.

        AK Partili Zengin şunları söyledi:

        "Herkesin nerede durduğunu netleştirmesi lazım. Yarın yapacağımız gündem dışı görüşmeden sonra siyasi partilerin her birinin hiç itirazsız nerede durduğunu belirtmesi gerekiyor. Özellikle HDP bu konudaki kararı fevkalade önemli. HDP ile işbirliği içinde olan partilerin sanki HDP’yi incitmemek adına kullandıkları üslupta bir sorun olduğunu görmek lazım. PKK’yı telaffuz etmeden, ittifak içinde bulundukları partiye dokunmamaya gayret göstererek, bu kadar vahim bir hadiseyi mesafeli anlatım içinde yaklaşmaları Türkiye siyaseti için fevkalade hüzünlü, dramatik olarak gördüğümüz ifade etmek isterim."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ