Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos Hülya Koçyiğit'ten Engin Altan Düzyatan'a övgü
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Usta oyuncu Hülya Koçyiğit, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan dijital, video ve ses içerikli dergisi “Samsun E-Dergi”ye röportaj verdi.

        Türk Sineması'nın dünü, bugünü ve yarını ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Koçyiğit, ayrıca damadı Engin Altan Düzyatan’ın oyunculuğu ile ilgili beğenisi de anlattı.

        "GENÇ SİNEMACILARIN GAYRETİNİ TAKDİR EDİYORUM"

        Türk Sineması'nın günümüzdeki durumu ile ilgili konuşan Hülya Koçyiğit, “Günümüz Türk Sineması, düne nazaran çok daha profesyonel, çok daha teknolojiden yararlanabilen, çok daha sponsor desteğini yanına alabilen, dünyaya açılma çabası, gayreti ve girişimi içinde olan her geçen gün de giderek daha da iyi olan bir sinema... Ben genç sinemacıların gayretlerini takdir ediyorum ve Türk Sineması'nın gerçekten hak ettiği yeri aldığına, alacağına inanıyorum.” diye konuştu.

        REKLAM

        "BİR TEK EROL TAŞ'I İÇLERİNDEN AYIRABİLİRİM"

        Türk Sineması'nda kendi dönemde beğendiği aktörlerle ilgili bir soru üzerine Koçyiğit, ayrım yapamayacağını, hepsini beğendiğini, her birinin birbirinden değerli iş arkadaşları olduğunu söyledi.

        Usta oyuncu, sözlerine, "Ama bir tek belki Erol Taş’ı ayırabilirim içlerinden. Çünkü ‘Erol ağabey’ dediğim gerçekten mert, yürekli, çocuk kadar saf, dürüst ve bana her zaman kol kanat germiş bir kişiydi. Herkes onu rollerinin etkisiyle kötü adam olarak tanırdı. Ben tam tersine onu en güvenilecek insan olarak düşünürdüm. Sadece sembolik olarak onu söylemek isterim." şeklinde devam etti.

        "DÖRT DÖRTLÜK BİR OYUNCU!"

        Damadı Engin Altan Düzyatan ile ilgili de samimi açıklamalarda bulunan Hülya Koçyiğit, şunları söyledi:

        Mükemmel. Dört dörtlük bir oyuncu. Çok güçlü bir oyunculuğu var. İnsanı etkileyen muhteşem güzel bir sesi var. Aktörlüğü için söylenecek çok fazla şey yok. Çünkü kendisini ispat etmiş bir aktör. Ancak insan olarak da öylesine güzel, öylesine insani duygular taşıyan bir kişi... Ailemize çok güzel adapte oldu. Çok iyi bir baba oldu. İyi bir eş oldu. Sevgi dolu bir insan. O nedenle onu çok seviyorum.

        "ŞU ANDA EN KEYİF ALDIĞIM HOBİM"

        Koçyiğit, ayrıca yıllar sonra bahçeli bir evde yaşama imkanı bulduğunu ve bahçeyle uğraşmaktan keyif aldığını da belirtti. "Bahçeyi, çiçekleri, ağaçları çok seviyorum." diyen Hülya Koçyiğit, "Onun dışında organik ürün merakım yüzünden küçücük bir bostan yaptım. Orada domates, salatalık yetiştirmek bana çok keyif veriyor. Şu anda en keyif aldığım hobim." ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ