Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İnsanlar gerçekten uyku esnasında örümcek yutar mı? İlginç bir inanç...
        1

        Sosyal medyada, insanların uyku sırasında yılda sekiz adet örümcek yuttuğuna dair bir "gerçek" dolaşıyor. Bu, çok uzun zamandan beri varlığını sürdüren hatta birçok insanın inandığı bir iddia. Ancak gerçek değil; insanlar uyurken örümcek yutmaz.

        2

        Örümceklerin insanları uykusunda rahatsız etmemelerinin birkaç nedeni var. Her şeyden önce, örümceklere kıyasla insanlar son derece büyük; örümcekler bu devasallığın yalnızca bir kısmını algılayabiliyor.

        3

        Aynı derecede önemli olarak, gezgin bir örümcek uyuyan bir insanı kesinlikle ürkütücü bulur çünkü insanlar uyurken kalp atışı ve nefesi ile çok fazla ses çıkarma eğilimindedir. Bu sesler, örümceklerin son derece hassas olduğu titreşimler yaratır. Sonuç olarak, muhtemelen insanlardan kaçınmak için ellerinden geleni yapacaklardır.

        4

        Uzmanlar, siz uyurken bir örümceğin ağzınıza girebileceğini kabul ediyor, ancak bu ihtimal imkânsız denecek kadar zayıf. Uyurken bir örümcek yüzünüze tırmansa, teninizdeki sekiz minik bacağın verdiği his sizi çok çabuk uyandırabilir.

        5

        Bu "gerçeğin" kaynağı, 1993 yılında insanların çevrim içi olarak okudukları her şeye koşulşuzca inandıklarını anlatan bir makaleden geliyor. Dergide yayınlanan makale, iddiasına kanıtlamak için örümcekler hakkında bu bilgiyi ortaya attı.

        Ayrıca daha bilimsel bir sonuç arıyorsanız Scientific American bilim dergisinde 2014 yılında yayınlanan bir makalede, uzmanlar da bu bilginin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

        Kaynak: Britannica Ansiklopedisi

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ