Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kediler neden sudan hoşlanmaz? İşte kulağa oldukça mantıklı gelen 3 teori...
        1

        Kedilerin en yaygın bilinen özelliklerinden biri; sudan çok haz etmemeleridir. Elbette bu, tüm kedigiller için geçerli değildir; kaplanlar gibi bazı büyük kediler genellikle serinlemek veya avlanmak için suya girer ve hatta bazı evcilleştirilmiş türlerin fırsat bulduklarında yüzmekten keyif aldıkları bilinir.

        2

        Bununla beraber, evde veya sokakta yaşayan küçük kediler genelde suyu sevmez. Bunun nedeni tam olarak bilinmese de uzmanlar konu hakkında birtakım teoriler sunuyor.

        İlki; bazı kedi türlerinin kuru iklimlerde evrimleştiği ve nehir veya gölleri su içmek dışında kullanmadıklarını ve bu yüzden suyu sevmediklerini öne sürüyor.

        3

        İkinci bir olasılık ise suyun, kürklerini ağırlaştırması olabilir. Kediler, günlerinin büyük bir kısmını kendilerini temizleyerek geçiren titiz hayvanlardır. Islak kürk, bir kedi için son derece rahatsızdır ve genellikle kuruması uzun zaman alır. Islak kürk ayrıca kuru bir kürkten daha ağırdır ve bu nedenle bir kediyi daha az çevik yapar ve diğer avcılara yakalamasını kolaylaştırır.